Pressemeddelelse

​ARLA’S BESTYRELSESFORMAND ÅKE HANTOFT ANNONCERER PLANER OM AT GÅ PÅ PENSION

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Formanden for Arlas bestyrelse, 65-årige Åke Hantoft, har meddelt Arla Foods ambas bestyrelse, at han har besluttet sig for at gå på pension i den nærmeste fremtid. Da ingen af familiens børn står til at overtage bedriften, har Åke Hantoft og hans hustru Ann-Karin valgt at sætte deres gård i Ösarp i Sverige til salg.

Som en konsekvens af sine planer har Åke Hantoft meddelt bestyrelsen, at han ønsker at træde tilbage som formand og stoppe som medlem af bestyrelsen senest på repræsentantskabsmødet i maj 2019 eller tidligere, hvis salget af bedriften fuldføres inden da.

Bestyrelsen indleder derfor en proces med henblik på at finde frem til Åke Hantofts efterfølger som formand for Arla Foods ambas bestyrelse.

Åke Hantoft siger om sin beslutning: ”Min hustru og jeg har besluttet, at det nu er det rette tidspunkt at fortælle, at vi er begyndt at tænke på at gå på pension. Vi er begge fyldt 65 år, og vi har dedikeret mange år til vores gårde og til Arla Foods. Nu vil vi gerne kunne bruge mere tid på familien og hinanden, og da vores tre børn alle har flotte karrierer uden for mælkeproduktion, har vi taget beslutningen om at sætte vores gård til salg.”

”Jeg har altid været og er stadig meget stolt over at stå i spidsen for Arla Foods, som vi hele tiden arbejder med at modernisere og internationalisere, senest gennem vores Good Growth 2020-strategi. Derfor er det meget vigtigt for mig at sikre, at bestyrelsen har den nødvendige tid til at lægge en plan for fremtiden, og det er grunden til at jeg offentliggør mine planer allerede nu.” 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.