Pressemeddelelse

​DMK Group og Arla Foods indgår aftale om mozzarellaproduktion

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Foods ("Arla") og det tyske mejeriselskab DMK Group ("DMK") har indgået en lønproduktionsaftale hvor DMK årligt producerer 35.000 ton mozzarellaost til Arla på sit anlæg i Nordhackstedt i Nordtyskland.

Som led i aftalen vil anlægget i Nordhackstedt blive ombygget, så det fremover udelukkede producerer mozzarella. Dette vil samtidig øge forsyningen af valle til de to selskabers joint venture-selskab, ArNoCo, som producerer valleprotein og laktoseprodukter på et nærliggende anlæg samt på Arlas anlæg Denmark Protein i Vestdanmark.

DMK’s anlæg i Nordhackstedt har i dag kapacitet til at producere ca. 70.000 tons ost, hvoraf halvdelen i øjeblikket er dedikeret til mozzarellaost. Ifølge den nye aftale, vil DMK investere 15 mio. euro, så hele kapaciteten bliver dedikeret til mozzarellaost inden udgangen af 2018, hvorefter DMK begynder lønproduktionen for Arla.

Arla vil levere 300-350 mio. kilo mælk årligt til produktionen og betale DMK for at producere 35.000 ton mozzarellaost pr. år.

Win-win
Arla og DMK ejer sammen joint venture-selskabet, ArNoCo, der blev etableret på anlægget i Nordhackstedt i 2011, og det avancerede vallebehandlingsanlæg har været i drift siden 2015.

Da produktionen af mozzarella i Nordhackstedt vil stige, vil anlægget samtidig også levere mere valle til ArNoCo.

"Vi er utroligt glade for denne nye vigtige lønproduktionsaftale, der sikrer, at begge selskaber får adgang til lønsomme råmaterialer til vores joint venture-produktion på ArNoCo. Aftalen vil sam-tidig også udvide Arlas strategiske forretningskategorier inden for mozzarella og vores egen produktion af valleprotein-ingredienser, hvilket øger værdien af vores andelshavers mælk," siger Peder Tuborgh, CEO for Arla Foods.

Ingo Müller, CEO for DMK Group, udtaler:

"DMK er i fuld gang med at optimere og effektivisere vores tyske anlæg. Samtidig optimerer vi og-så vores sortiment til mere værdiskabende produkter. Denne lønproduktionsaftale med Arla giver os mulighed for at tage det næste skridt fremad og ruste DMK til fremtiden."

Det globale mozzarellamarked er i vækst
Det nye samarbejde er en følge af en stigende global efterspørgsel på mozzarellaost fra såvel forbrugere som foodservicebranchen. Arla Foods forventer, at det europæiske mozzarellamarked stiger fra 600.000 ton i 2017 til 720.000 ton i 2022.

"Arla er en af verdens førende producenter af mozzarellaost, og med denne aftale sigter vi efter at udbygge vores position, så vi også fremover kan forsyne forbrugerne og foodservicekunder med kvalitetsmozzarella i Europa, Asien, USA og Mellemøsten," siger Peder Tuborgh.

Aftalens øvrige vilkår og betingelser uddybes ikke.

Om Arla Foods
Arla Foods er et globalt mejeriselskab og et andelsselskab ejet af ca. 11.200 mælkeproducenter i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxembourg og Holland. Arlas produkter distribueres under velkendte brands som Arla®, Lurpak®, Castello® og Puck® i mere end 120 lande verden over. Arla har produktionsanlæg i 12 lande og distributionsafdelinger i 35 lande. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter. Tyskland er et af selskabets seks kernemarkeder, og Arla er i øjeblikket det tredjestørste mejeriselskab i Tyskland.

Om DMK Group
DMK (Deutsches Milchkontor) er Tysklands største mejeriselskab, med omkring 7.000 medarbejdere. DMK har 16 mejerier i Tyskland og 2 i Holland der behandler mælk. Yderligere 6 mejerier producerer babymad, is og sundhedsprodukter, og derudover er der et administrationskontor i Bremen. Med brands som MILRAM, Osterland, Oldenburger, Rose, Dutch Orginal Cheese, Hu-mana, Casarelli, intact, sanotact, hansal og NORMI, er DMK Group et veletableret brand blandt kunder og forbrugere i Tyskland og verden over. Virksomheden en af Europas førende mejerisel-skaber med en omsætning på 5,1 mia. euro. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark