Pressemeddelelse

Karolines Køkken fylder 55 år og udgiver kogebog med største hits

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

55 år. Så mange år siden er det, at Karolines Køkken udviklede de første opskrifter i hjertet af Aarhus. Det markerer det rød- og hvidternede køkken med udgivelsen af kogebogen Karolines Største Hits. Her får du opskrifterne på de mest ikoniske Karoline-retter fra fem et halvt årti, og du kan blandt andet genopleve klassikere som rejecocktailen, indbagt mørbrad og citronfromage.

Det hele startede i 1962. Nærmere bestemt da Mælkepoppen – med en række ungdomsbarer over hele Danmark – så dagens lys. Siden dengang har Karolines Køkken præget den danske madkultur med nye smagsoplevelser og spændende opskrifter. Lige fra romfromagen i 70’erne, tunmousse og lasagne i 80’erne til butterdejssnegle og flødeostekager i 90’erne. Og hvem husker ikke, da Karolines Køkken gennem en årrække husomdelte samlehæfter med opskrifter?

Nu samles de mest populære retter i den helt nye kogebog Karolines Største Hits. Opskrifterne er udvalgt fra de ni små opskriftshæfter, alle danske husstande fik tildelt direkte i brevsprækken fra 1980 til 2001, og fra kogebogen Det Bedste fra Karolines Køkken fra 1972. Det er nemlig her, de mest ikoniske Karoline-retter gemmer sig.

”Vi er utrolig stolte over, at vi i mere end et halvt århundrede har været en inspirationskilde til danskernes madvaner. Efter utallige opfordringer om at gentrykke de gamle samlehæfter har vi derfor samlet de mest populære opskrifter i en helt ny kogebog. Bogen indeholder de retter, som vi kalder ’’landeplager,’ fordi de i en lang årrække blev serveret overalt i Danmark til hverdag og festlige lejligheder,” fortæller Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken i godt halvdelen af de 55 år, det folkekære køkken har eksisteret. Hun tilføjer:

”Faktisk er nogle af de ikoniske Karoline-retter fra 70’erne og 80’erne stadig vores mest populære opskrifter. Eksempelvis er tunfiskemoussen fra 80’erne en af vores mest søgte opskrifter i vores online database på Arla.dk.”

Et smugkig på fremtiden

Karolines Største Hits er dog ikke ren nostalgi og minder om den mad, mor og mormor serverede. I kogebogen har Karolines Køkken nemlig også givet deres bud på otte fremtidige hits.

”Det kan være svært at spå om fremtiden, men vi har givet vores bud på otte opskrifter, som kan blive nutidens ’landeplager.’ I afsnittet om fremtidens hits er eksempelvis en opskrift på vietnamesisk inspireret suppe med fisk og en nøddekage proppet med mandler, nødder og andre lækkerier. En af de største forandringer i vores opskrifter i dag er, at alle hverdagsopskrifter følger Fødevarestyrelsens kostråd. I dag er der mange flere fedtfattige og proteinrige produkter, som gør det muligt at udvikle fornuftige og velsmagende opskrifter, der lever op til kostrådene,” siger Tove Færch og fortsætter:

”En sund livsstil kan dog sagtens gå i hånd med flødeskum og lækre desserter til festlige lejligheder. Og jeg tror netop, at en del af Karolines Køkkens succes skal forklares med, at vi gennem alle år har holdt fast i vores udgangspunkt: At god mad skal smage godt. Samtidig har vi løbende fornyet os i forhold til eksempelvis sundhed, nye råvarer og ikke mindst de muligheder, som sociale og digitale medier giver os for at møde danskerne, der hvor de er.”

Kogebogen Karolines Største hits kan købes fra uge 33 i boghandlere, Føtex, Bilka og på KarolinesKøkken.dk til en vejledende udsalgspris på 329 kr.

Fakta om Karolines Største Hits

  • Karolines Største Hits er 336 sider og indeholder hele 265 opskrifter.
  • Kogebogen indeholder hovedsageligt opskrifter fra de ni små opskriftshæfter, alle danske husstande fik tildelt direkte i brevsprækken fra 1972 til 2001, og fra kogebogen Det bedste fra Karolines Køkken fra 1972. Derudover indeholder bogen også Karolines Køkkens bud på fremtidens hits.
  • Opskrifterne ersuppleret med erindringsbilleder af journalist Stig Olesen, der sætter retterne i et historisk perspektiv med anekdoter fra de forskellige årtier. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.