Pressemeddelelse

Lancering af ny forretning i Ghana

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Med etableringen af nyt salgs- og pakkeanlæg i Ghana tilføjer Arla endnu et marked til regionen Afrika syd for Sahara. Fra september/oktober 2017 sælger det nye datterselskab Arlas brandede mælkeprodukter i Ghana. Det sker som følge af en stigende efterspørgsel efter sunde og nærende mejeriprodukter i området.

Det nye datterselskab, Arla Foods Ltd., som ejes fuldt ud af Arla, er geografisk placeret i Accra i Ghana. Virksomheden kommer til at sælge produkter fra Dano®-serien, som også sælges i Nigeria, herunder mælkepulver, som er efterspurgt af den hastigt voksende middelklasse i byområderne. Derudover vil smør og ost fra brands som Arla® og Lurpak® blive føjet til sortimentet.

Tiltaget er i tråd med Arlas strategi, Good Growth 2020, der sigter mod at udvikle nye markeder for Arlas produkter uden for EU med henblik på at forbedre mælkeprisen for de 11.200 landmandsejere af virksomheden. Som en del af strategien vil Arla i 2020 have tredoblet sin omsætning i Afrika syd for Sahara.

“Ghana udgør et veludviklet fødevaremarked i Vestafrika, og Arla har meget at tilbyde forbrugerne. Flere og flere familier i den voksende middelklasse efterspørger i stigende grad sikre fødevarer til overkommelige priser, og Vestafrika oplever i øjeblikket et mælkeunderskud. Det giver Arla mulighed for at levere mejeriprodukter, som opfylder forbrugernes behov,“ siger Steen Hadsbjerg, chef for Arlas aktiviteter i Afrika syd for Sahara.

Nyt produktionsanlæg under opførelse

Det nye datterselskab i Ghana får ansvaret for drift af et pakkeanlæg i Tema Industrial Park tæt på Accra samt salg og markedsføring af produkterne. Distributionen vil blive varetaget af lokale distributører.

“Vi går ind på markedet i Ghana med det mål at opbygge en langsigtet forretning, og det kræver stærke lokale partnere. Vi er derfor glade for at have indgået et samarbejde med en erfaren partner med et veletableret distributionsnetværk i landet,” siger Steen Hadsbjerg.

Arla er i gang med at opføre det nye pakkeanlæg i Accra, og er desuden i gang med at ansætte medarbejdere til anlægget, som forventes at blive sat i drift fra september. Produktionsanlægget vil i første omgang ansætte otte personer, men antallet af medarbejdere forventes at stige i takt med, at markedet udvikler sig.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager