Pressemeddelelse

Laver du Danmarks bedste toast?

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Toasten er tilbage på den danske madscene, og nu skal Danmarks bedste toast kåres. Laver du en formidabel parisertoast, en svampetoast, der får englene til at synge, eller har du en helt særlig ingrediens, der gør din toast til Danmarks bedste? Så kan du nu være med i konkurrencen DM i toast.

Hvem husker ikke den klassiske toast med hvidt brød, skinke og ost, som man købte efter svømning i provinshallens cafeteria i 90’erne?

Toasten er dog ikke længere et fortidslevn. De senere år har den fået nyt liv og er igen blevet en trendy spise, som findes i et utal af variationer, hvor både brød og fyld har fået et markant kvalitetsløft. For at hylde den sprøde spise vil Arla nu i samarbejde med den københavnske toastbar Fætter Fætter kåre Danmarks bedste toast. Og du kan være med i konkurrencen.

Indstil din bedste toast
Fra den 20. juni kan alle indstille deres bud på Danmarks bedste toast på Arlas facebookside. Fristen for at indstille er den 31. juli.

Efter indstillingsfristen vil et dommerpanel gå alle de indstillede opskrifter igennem og udvælge en pulje, der går videre til semifinalen. Herfra udvælges et finalefelt, som inviteres til ”cook off”, åben toastkamp, hos Fætter Fætter på Nørrebro i København lørdag den 2. september.

”Finalen bliver en hyggelig festdag, hvor vi forhåbentlig kommer til at opleve en masse forskellige og spændende toasts fra deltagerne. Vi glæder os til at se, hvordan de vil vende og dreje det klassiske toastformat. Og vi håber, at folk har lyst til at komme og være med til at bestemme, hvem der skal løbe med titlen som Danmarks bedste toastmager,” siger Mik Frikke-Grundahl fra Fætter Fætter.

På dagen skal finalisterne igennem kategorier som "Klassikeren", "Den eksperimenterende toast" og "Desserttoast". Alle er velkomne til at komme og følge med i toastmesterskabet, drikke lækre drinks og stemme på deres favorit. Publikum har nemlig den femte stemme, når vinderne skal kåres. Ud over publikum består dommerpanelet af toastmestrene Mik Frikke-Grundahl og Peter Trillingsgaard fra Fætter Fætter, Mikkel Marschall, der bl.a. er tidligere Køkkenchef på Kadeau og står bag Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, samt madjournalist og madblogger Mikkel Bækgaard og en repræsentant fra Arla.

Tre kåringer
Ved toastmesterskabet vil der være tre kåringer: Danmarks bedste toast blandt amatører skal kåres, Danmarks bedste toast blandt madfaglige skal kåres, og til sidst skal den absolut bedste toast findes mellem de to vindere.

Ud over titlen som Danmarks bedste toastmager præmieres førstepladsen med en rejse for to til New York, hjemstavn for den ikoniske Grilled Cheese Sandwich, til en værdi af 15.000 kr. Derudover vil der være køkkenudstyr, lækre oste fra Arla og gavekort til Fætter Fætters toastbar på højkant.

Fakta om DM i toast

Hvem kan deltage i DM i toast?
DM i toast er for alle danskere på 18 år eller derover. Det er ligegyldigt, om man har en madfaglig baggrund eller bare elsker at lave mad derhjemme. Hvis man kan finde ud af at lave toast, så kan man være med. For at skabe fair konkurrence deles deltagerne op i to grupper for hhv. madfaglige og amatører.

Hvordan deltager man?
For at deltage skal man tilmelde sin bedste toastopskrift i konkurrencen på Arlas facebookside senest d. 31. juli.

Efter indstillingsfristen vil et dommerpanel gå alle de indstillede opskrifter igennem og udvælge en pulje af deltagere, der går videre til semifinalen. Herfra udvælges et finalefelt, som inviteres til ”cook off”, åben toastkamp, hos Fætter Fætter på Nørrebro i København lørdag den 2. september.

Hvem er dommerne?
Dommerpanelet til DM i toast består af toastmestrene Peter Trillingsgaard og Mik Frikke-Grundahl fra Fætter Fætter, Mikkel Marschall, der blandt andet er tidligere Køkkenchef på Kadeau og står bag Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, samt madjournalist og -blogger Mikkel Bækgaard, der skriver for blandt andet Jyllands-Posten og Mad & Bolig, og en repræsentant fra Arla. 

Hvad sker der til finalen?
Finalen bliver afholdt som et cook off i september på Fætter Fætter med publikum, der kan følge med, stemme på deres favorit og drikke lækre drinks imens.

Ved DM i toast vil der være tre kåringer:

  • Danmarks bedste toast blandt amatører
  • Danmarks bedste toast blandt madfaglige
  • Den bedste af de to toasts

Hvad kan man vinde?
Ud over titlen som Danmarks bedste toastmager præmieres førstepladsen med en rejse for to til New York, hjemstavn for den ikoniske Grilled Cheese Sandwich, til en værdi af 15.000 kr. Derudover vil der være køkkenudstyr, lækre oste fra Arla og gavekort til Fætter Fætters toastbar på højkant.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Download Billeder & Videoer