Pressemeddelelse

Nu er Danmarks bedste toastmager fundet

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

I lørdags blev Danmarks første toastmesterskab afholdt. Konkurrencen foregik på den københavnske toastbar Fætter Fætter, hvor Thomas Bachmann fra København løb med sejren og nu kan pryde sig med titlen som Danmarks bedste toastmager. Konkurrencen var utrolig tæt, og de seks finalister diskede op med den ene lækre toast efter den anden. Publikum heppede løs, mens Fætter Fætter serverede toast og kolde drinks.

Det sydede fra panderne, og der var sved på panden, da finalisterne i DM i toast kæmpede tæt om titlen som landets toastkonge. Det var en dag fyldt med lækre drinks og toast serveret af Fætter Fætter til lyden af Dj’ens sprøde toner. Stemningen var høj, og publikum, der fulgte toastkampen på tæt hold, hujede og heppede på de konkurrerende finalister. Finalisterne har arbejdet intensivt med at udvikle og afprøve toastopskrifter, og i lørdags kulminerede alle forberedelserne i den store finale. Efter at have toastet sig igennem de fire toastkategorier kunne Thomas Bachmann stolt kalde sig Danmarks bedste toastmager.

”Det var en tæt konkurrence med nogle knaldgode finalister, hvor hver deltager bragte deres egen stil og præg på de forskellige toasts. Mit udgangspunkt igennem hele konkurrencen var at levere nogle toasts, som havde et frisk eller syrligt element, og det faldt heldigvis i dommernes smag, fortæller Thomas – træt, men med et stort smil. Han sender en tak til sin familie for en masse kulinarisk feedback og gode råd til konkurrencen.

Andenpladsen gik til de to studerende Anna Bartels og Rebecca Meixner fra København, der stillede op som hold, mens tredjepladsen tilfaldt Rasmus Nilsson, der arbejder som kok på restaurant Latin i Aarhus. De øvrige deltagere i finalen var kok og blogger Stephen Bertram fra København, kok Louise Adelholm fra Ebeltoft og Jens Lund, der arbejder hos mad-appen Wolt i København.

En hyldest til den klassiske toast
DM i toast, der blev afholdt af Arla i samarbejde med Fætter Fætter, er en hyldest til den klassiske toast, der igen er blevet både trendy og allemandseje. Konkurrencen har haft stor opbakning lige fra starten af, hvor over 200 danskere indstillede deres bedste bud på en toastopskrift.

”Med et toastmesterskab ønskede vi at engagere særligt den unge målgruppe på en måde, der var involverende og i øjenhøjde. Den yngre målgruppe spiser mindre skæreost end tidligere, så vi ønskede at nå ud med et budskab om, at ost også kan bruges til andet end den klassiske ostemad. Derfor er det så fedt at opleve det store engagement. Både fra de mere end 200 deltagere, som har indsendt nogle virkelig lækre toastopskrifter, men også fra alle de gæster, der er kommet, og fra alle dem, der har deltaget i toast-snakken på Facebook”, siger Iben Stenholm, Senior Brand Manager i Arlas ostekategori og meddommer i konkurrencen.

Efter tilmeldingsfasen, som fandt sted i juni og juli, gennemgik dommerpanelet de indstille opskrifter og udvalgte et finalefelt på seks dygtige og kreative deltagere, som altså skulle dyste i lørdags på den Københavnske toastbar Fætter Fætter. Både æren og en rejse til New York var på højkant.

Kreativitet og velsmag
Ud over Iben Stenholm bestod dommerpanelet af toastmestrene Mik Frikke-Grundahl og Peter Trillingsgaard fra Fætter Fætter, Mikkel Marschall, der bl.a. er tidligere Køkkenchef på Kadeau og står bag Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, samt madjournalist og madblogger Mikkel Bækgaard. Det var en udfordring for dommerne at kåre en vinder til DM i toast, men i sidste ende var det en kombination af kreativitet og velsmag, der afgjorde konkurrencen.

”Deltagerne var virkelig velforberedte og engagerede, hvilket var super fedt. I finalen var det meget tæt. Alle tre deltagere var rigtig gode og deres toasts var velsmagende, men Thomas’ idé med ribs indeni og salat ved siden af, som friskede toasten op, bragte ham det sidste skridt til sejren. Alle Thomas’ toasts var velsmagende og veltillavede, og han lå stærkt i feltet igennem hele konkurrencen”, siger Mikkel Marschall.

Vil du også prøve Danmarks bedste toast?
Nu kan du også lave Danmarks bedste toast derhjemme. Vi deler her de tre endelige finalisters bud på Danmarks bedste toast, så du selv kan prøve dem af.

Finaleopskrifterne fra DM i toast
Thomas Bachmann blev den endelige vinder af landets første toastmesterskab og kan nu kalde sig Danmarks bedste toastmager. Thomas ejer den mexikanske streetfood-restaurant Barburrito.Prøv kræfter med hans finaletoast ”Twoast” her.

Alle Thomas’ toasts var både velsmagende og veltillavede. Hans signaturtoast med svinebryst, den lidt stærke mayo, avokadoen og koriander var for mig dagens bedste toast”, Og hans idé med ribscoulis, som friskede hans finaletoast op, bragte ham det sidste skridt til sejren”, udtalte Mikkel Marschall.

Det skal du bruge til 4-6 toasts:

4-6 skiver speltbrød
150 g skagenskinke
8 skiver Modnet Cheddar

Urtemayo (8 spsk.)
1 håndfuld persille
1 håndfuld estragon
1 håndfuld purløg
150 ml vindruekerneolie
1 fed hvidløg
300 ml Hellmans mayonnaise
Salt
Peber

Ribscoulis (8 spsk.)
200 g ribsgele
100 g tyttebærsyltetøj
100 g tranebærsaft

Sådan gør du:

Urtemayo
Læg alle ingredienser undtagen mayonnaisen i en blender, og blend til pure/olie. 
Bland pure/olie sammen med mayonnaisen lidt efter lidt til en urtemayo.

Ribscoulis
Ribsgelé, tyttebærsyltetøj og tranebærsaft blendes sammen til coulis.

Samling af toasten
Smør begge sider af brødet med urtemayo og ost.
Læg brødskiverne sammen med fyldet indad, og toast, indtil osten er smeltet.
Åben toasten og påfør skagenskinke og ribscoulis.
Serveres med en lille anretning rucolasalat.

Nytænkning af den klassiske parisertoast
Anna Bartels og Rebecca Meixner, der stillede op som hold, imponerede både dommere og publikum igennem konkurrencen og sikrede sig dermed andenpladsen.Anna studerer på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og driver bloggen Anna-mad, mens Rebecca læser til mejeriingeniør på Københavns Universitet og arbejder for bryggeriet To Øl. Her får I deres bud på en nytænkning af den klassiske parisertoast:

”Anna & Rebecca havde en rigtig høj standard. De bidrog med fantastisk god smag til de klassiske toastvarianter. Og de var derudover gode til både at tænke desserter og hverdagsretter som pizza og gedeostsalat ind i et toastformat. Deres bud på en klassiker i finalen var virkelig frækt med de syltede fennikel til at give syre til den fede ost”, udtaler Mik Frikke-Grundahl.

Det skal du bruge til to toasts:

Syltet fennikel

1/2 dl vand
1/2 dl eddike
30 g sukker
Skal fra 1 citron
Lidt citronsaft
1 fennikel
1/2 rødløg
Salt

Stærk Dijonnaise
Lige dele mayo og dijonsennep
Ca. 10 dråber To Øl Smoke On The Porter-chilisovs
Salt og peber
Lidt citronsaft

Toasten
4 skiver surdejshvedebrød
6 skiver norditaliensk lufttørret skinke
Castello Selected Nordic Dill hvidskimmelost

Sådan gør du:

Syltet fennikel
Vand, eddike, sukker, citronsaft og citronskal koges op. Fennikel og finthakket rødløg tilsættes, koges i 5 minutter og køles af.

Stærk Dijonaise
Alle ingredienser blandes, og dijonnaisen smages til med chilisovs.

Samling af toasten
Smør begge sider af brødet med smør. Tilsæt ost og skinke og en stor spsk. fennikelkompot.
Steg toasten på en pande med rigeligt smør, indtil osten smelter og brødet får en gylden stegeskorpe. Server med stærk dijonnaise som dip.

Den klassiske parisertoast med et twist
Rasmus Nilsson fra Aarhus, der løb med tredjepladsen, lagde et højt niveau i konkurrence og vandt hele to af de indledende kategorier. Rasmus er uddannet kok og arbejder på Restaurant Latin i Aarhus. Her får I hans fortolkning af den klassiske parisertoast med et twist.

”Rasmus lagde et vanvittigt højt teknisk og kreativt niveau over hele dagen. Han overraskede hele dommerpanelet flere gange, særligt med sin hummerrulle i toastformat og sin signaturtoast med røget æggeblomme på toppen af sprødstegt brød – det var vanvittigt frækt. Og så kreerede han nogle meget smukke anretninger”, siger Mik Frikke-Grundahl.

Det skal du bruge til fire toasts:

Skakbrød
50 g gær
1 æg
2 dl lun vand
150 g smør
1 kop mælk
60 g sukker
400 g hvedemel
10 g salt
10 g sort pigmentfarve

Fyld
4 skiver swartzwalderskinke
100 g trøffelpaste
4 tykke skiver modnet havarti (gerne skåret med venstre hånd)

Sådan gør du:

Skakbrød
Rør æg, gær, sukker og vand sammen i en skål.
Smelt smørret i en gryde. Tag det af blusset, og hæld mælken i. Tilsæt smørret og mælken til skålen samt salt.
Rør melet i og sæt din røremaskine til at klare det hårde arbejde. Når dejen er æltet godt sammen og begynder at slippe skålen, tager du halvdelen fra og føjer den sorte pigmentfarve til den resterende halvdel. Lad denne ælte videre til farven er opløst og dejen er blevet sort. Smid de 2 deje på køl i en times tid.

Når dejene er kolde, ruller du dem ud i 1 centimeters højde. Dernæst skærer du lange strimler med ca. 2 centimeters bredde og en længde, der passer med den franskbrødsform, du har fundet til projektet. Lav 8 strimler af hver dej, og læg dem skiftevis i franskbrødsformen (som du har smurt forsvarligt med smør), så det danner et skakmønster. Find et passende låg til formen og sæt brøddejen til at hæve.

Når dejen har hævet op til låget, er den klar til at bage. Bag dejen med låg (gerne under pres) i 20 minutter ved 180 grader. Tag brødet ud af formen, og bag det yderligere 10 minutter.

Samling af toasten

Skær 4 skiver af dit skakbrød, og smør det med trøffelpasten. Læg ost og skinke ovenpå, og slut af med en skive brød på toppen. Steg toastene på en pande under let pres i smør og olie ved jævn varme, til osten begynder at smelte ud langs siderne. Server da.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Kun henvendelser fra pressen.

Download Billeder & Videoer