Pressemeddelelse

Nu skal Danmarks bedste toastmager kåres

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Mere end 200 danskere indstillede deres bud på den perfekte toast. Nu er de seks finalister fundet og klar til at dyste om titlen som Danmarks bedste toastmager. DM i toast løber af stablen lørdag d. 2. september fra kl. 13 til 17 på den københavnske toastbar Fætter Fætter. Mens finalisterne toaster løs i fire kategorier, leverer Dj’en sprøde toner, og Fætter Fætter serverer kolde drinks og toast til de sultne.

DM i toast, der afholdes af Arla i samarbejde med Fætter Fætter, er en hyldest til den klassiske toast, der igen er blevet både trendy og allemandseje. Det blev især tydeligt i den indledende runde af DM i toast, hvor mere end 200 danskere indstillede deres bedste bud på en toastopskrift, og konkurrencen fik 2760 likes, delinger og kommentarer på Facebook. Her manglede hverken kreativitet eller øje for kvalitet. Nu står bare seks finalister tilbage – klar til at vise, hvorfor lige netop deres toast skal give dem titlen som Danmarks toastmester.

De seks finalister, der er nået igennem dommernes nåleøje, skal nu i en ”cook off”, åben toastkamp, og dyste om at vinde titlen som Danmarks bedste toastmager.

De seks finalister til DM i toast er:

 • Thomas Bachmann fra København. Thomas, der ejer restauranten Barburrito, stiller op med sin signaturtoast ”The Breakfast Toast”.
 • Rasmus Roed Nilsson fra Aarhus. Rasmus, der er uddannet kok og arbejder på Restaurant Latin i Aarhus, stiller op med sin signaturtoast ”Totally Toasted Parisertoast”.
 • Anna Bartels og Rebecca Meixner fra København. Anna studerer på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og driver bloggen Anna-mad, mens Rebecca læser til mejeriingeniør på Københavns Universitet og arbejder for bryggeriet To Øl. Anna og Rebecca stiller op som et hold med deres signaturtoast ”G.O.A.T.”
 • Stephen Bertram fra København – men oprindeligt fra Toronto. Steven, der er uddannet kok og driver bloggen Adventurefood stiller op med sin signaturtoast ”Hong Kong Peanut Butter Toast”.
 • Louise Adelholm fra Ebeltoft. Louise, der arbejder som kok og er medejer af Restaurant Kampmann i Ebeltoft, stiller op med sin signaturtoast ”Brygger toast”.
 • Jens Lund fra København. Jens, der arbejder hos mad-appen Wolt, stiller op med sin signaturtoast ”Burritoast”.

Finalen i DM i toast
Finalen i DM i toast finder sted lørdag d. 2. september kl. 13-17 på toastbaren Fætter Fætter, hvor de seks finalister foran publikum og dommere først skal kokkerere tre toast i tre forskellige kategorier:

 • Signaturtoasten
 • Desserttoasten
 • Den eksperimenterende

I hver runde kåres én vinder af kategorien. Efter de tre kategorier går de tre finalister, der samlet har fået flest point, videre til den sidste og afgørende runde, Le Grande Finale, hvor den absolut bedste ”toastmaster” skal findes.

Ud over titlen som Danmarks bedste toastmager præmieres førstepladsen med en rejse for to til New York, hjemstavn for den ikoniske Grilled Cheese Sandwich, til en værdi af 15.000 kr. Derudover vil der være køkkenudstyr, lækre oste fra Arla og gavekort til Fætter Fætters toastbar på højkant.

Alle er velkomne til at komme og følge med i toastmesterskabet, drikke lækre drinks, spise toasts og stemme på deres favorit. Publikum har nemlig også en stemme, når vinderne skal kåres. Ud over publikum består dommerpanelet af toastmestrene Mik Frikke-Grundahl og Peter Trillingsgaard fra Fætter Fætter, Mikkel Marschall, der bl.a. er tidligere Køkkenchef på Kadeau og står bag Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, samt madjournalist og madblogger Mikkel Bækgaard og en repræsentant fra Arla.

Fakta om DM i toast

Hvem er dommerne?
Dommerpanelet til DM i toast består af toastmestrene Peter Trillingsgaard og Mik Frikke-Grundahl fra Fætter Fætter, Mikkel Marschall, der blandt andet er tidligere Køkkenchef på Kadeau og står bag Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, samt madjournalist og -blogger Mikkel Bækgaard, der skriver for blandt andet Jyllands-Posten og Mad & Bolig, og en repræsentant fra Arla. 

Hvad sker der til finalen?
Finalen bliver afholdt som et ”cook off” lørdag d. 2. september fra kl. 13 til 17 på Fætter Fætter med publikum, der kan følge med, stemme på deres favorit, spise toasts og drikke lækre drinks imens.

Ved DM i toast vil der være tre kategorier, som alle seks finalister skal dyste i:

 • Signaturtoasten
 • Desserttoasten
 • Den eksperimenterende

Efter hver runde kåres én vinder af kategorien. Og efter alle tre indledende runder afslører dommerpanelet, hvilke tre finalister der samlet har modtaget flest point på tværs af kategorierne. Disse tre skal derefter dyste i den fjerde kategori, Le Grande Finale.

Hvad kan man vinde?
Ud over titlen som Danmarks bedste toastmager præmieres førstepladsen med en rejse for to til New York, hjemstavn for den ikoniske Grilled Cheese Sandwich, til en værdi af 15.000 kr. Derudover vil der være køkkenudstyr, lækre oste fra Arla og gavekort til Fætter Fætters toastbar på højkant.

Finalisternes vej til finalen
DM i toast er en åben konkurrence, hvor alle danskere på 18 år eller derover har haft mulighed for at deltage. Der er ingen krav om en madfaglig baggrund. Konkurrencen blev offentliggjort på Arlas Facebookside d. 20 juni, hvor deltagerne blev bedt om at give deres bud på Danmarks bedste toast. Fristen for deltagelse var den 31. juli. Herefter gennemgik dommerpanelet de indstillede opskrifter og udvalgte en pulje til semifinalen, hvorefter der blev udvalgt et finalefelt på seks finalister.

De seks finalister skal nu dyste i en ”cook off”, åben toastkamp, hos Fætter Fætter på Nørrebro i København lørdag d. 2. september. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Download Billeder & Videoer