Pressemeddelelse

​Arla Foods går sammen med britiske og europæiske landmænd i forsøg på at undgå et Brexit uden aftale

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Foods er gået sammen med landbrugsorganisationer fra Storbritannien, Danmark, Holland, Irland, Frankrig og Tyskland for at opfordre den britiske regering og EU til at gøre alt for at undgå et Brexit uden aftale.

Opfordringen kom i forbindelse med konferencen "Beyond Brexit: Farming for our Future", der blev afholdt i Whitehall i London den 25. oktober. Her var landmænd, embedsmænd og virksomheder fra Storbritannien og fem europæiske lande samlet for første gang.

"Det er vigtigt, at det fremtidige forhold mellem Storbritannien og EU forbliver åbent, og at landmænd på begge sider af den engelske kanal har de samme forhold," sagde Peter Giørtz-Carlsen Executive Vice President for Arla Europe.

Nu hvor Brexit-forhandlingerne er gået i stå, er sandsynligheden for et Brexit uden aftale pludselig blevet meget større. Arla har hele tiden frarådet et såkaldt hårdt Brexit, og har fremsat forslag om en positiv løsning, der fremmer den frie handel og sætter høje standarder for dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

Peter Giørtz-Carlsen tilføjer: "Forsyningskæden for fødevarer mellem Storbritannien og EU er unik og er blevet bygget op gennem mange år. Den giver mulighed for, at landbrugsprodukter kan blive transporteret på tværs af EU, hurtigt og med begrænset bureaukrati. Derfor er forbrugerne blevet vant til og værdsætter den høje kvalitet, de overkommelige priser og det store udvalg af mejeriprodukter. En analyse gennemført af London School of Economics for Arla viser, at et Brexit uden aftale vil ødelægge denne forsyningskæde. Og fordi landbrugsprodukter bliver pålagt nogle af verdens højeste toldsatser, vil et Brexit uden aftale få særdeles store konsekvenser for industrien og i sidste ende for forbrugerne. Vi forventer højere priser og et mere begrænset udvalg af produkter. I dag samledes ledere fra landbruget fra hele EU og Storbritannien for at sikre, at Brexit ikke bliver en bombe under landbrugs- og fødevareindustrien."

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark