Pressemeddelelse

Er du klar til studenterbesøg? Gode råd til, hvad du kan servere

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

De afsluttende eksamener for gymnasieeleverne er i fuld gang. Når den sidste karakter er i hus, står den på fest og farver og kulminerer med den længe ventede studenterkørsel. Forældre landet over står derfor også overfor en opgave. Nemlig at byde på lækre forfriskninger, når den pyntede vogn gør stop hos dem. Derfor har Karolines Køkken samlet en række gode råd til, hvad du kan servere for studenterne.

Lige nu sidder gymnasieelever i hele landet og sveder over eksamensforberedelsen til alt fra oldtidskundskab og religion til matematik og fysisk. Den hvide eller sort hue med farvet bånd er i sigte, og det samme er den festlige vogntur, som sætter et punktum for to eller tre års skolegang. Det kan samtidig give sved på panden for forældrene – for hvad skal man servere for de glade studenter, der kommer på kort visit? Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 24 år, giver sit bud på, hvilke overvejelser man kan gøre sig i planlægningen af besøget:

”Det første man skal huske på er, at studentervognen skal besøge mellem 20-30 hjem alt efter klassens størrelse. Alle steder behøver derfor ikke servere mængder svarende til at skulle mætte alle på én gang. Der skal være nok til alle, men portionerne skal ikke udgøre et helt måltid. Det er derfor en god ide at anrette i små portioner i glas eller andre mundrette bidder. Det næste er, at man skal tage højde for, hvornår på ruten man får besøg,” siger Tove Færch, og fortsætter:

”Den første håndfuld stop på listen kan fokusere på, at de unge mennesker får en morgenmad eller frokost til at lægge en god bund for den videre tur – eksempelvis med små sandwich, tortillawraps eller små tapasanretninger. Er man midt på ruten, er de unge ofte blevet mætte og kan derfor have brug for at kunne slukke tørsten i andet en alkohol – her kan bærsmoothies eksempelvis være et hit, fordi de er friske og læskende. Husk også at forberede mad og drikke på forhånd, så du kan bruge tiden sammen med studenterne fremfor i køkkenet.”

Husk det søde og det salte
De fleste elever plejer at have planlagt et længere stop på ruten, hvor der bliver serveret aftensmad. De efterfølgende stop kan derfor have små desserter klar. Cookies, mini-muffins eller frugtsalat anrettet i små glas er gode bud – søde snacks generelt plejer at hitte på hele ruten. Sidst på aftenen kan trangen til det salte opstå, og pizzasnegle, pølsehorn eller nachos med ost og pesto kan være kærkommen – og tiltrængt hvis festen skal fortsætte ud på natten, hvor der ikke bliver serveret mad.

”Et andet godt råd er at servere andre drikkevarer end kun dem med procenter. Det kan være saft, sodavand og milkshakes – eller vand med mynte og citron. Hvis man kaster sig ud i at lave drinks, så sørg for ikke at lave dem alt for stærke – studenterne skulle nødig blive slået helt omkuld, fordi de ikke var klar over, at velkomstdrinken svarede til to genstande,” siger Tove Færch.

”Det er en god idé at holde det nemt, enkelt og mundret. Serverer du kage, så skær stykkerne ud på forhånd. Skænk smoothies eller lemonaden op i glas, inden studenterne ankommer. På den måde kan studenterne nemt snuppe en bid mad og drikke og bruge tiden på at skåle og få en snak med hinanden og værterne på de enkelte stop.”

”Tilbage er der vist kun at sige held og lykke – og husk at nyde det,” afslutter Tove Færch.

Syv gode råd fra Karolines Køkken til, hvad du kan servere for de besøgende studenter:

  1. Undersøg hvornår på ruten, studentervognen kommer på besøg og planlæg serveringen derefter.
  2. Server maden i små anretninger. Eksempelvis i små glas eller som fingermad, så det er nemt at spise.
  3. Kombiner det søde og det salte. Server eksempelvis frugt, kage, chips og saltede nødder.
  4. Hold serveringer helt enkle. Studenterne skal besøge hele klassen, så vær ikke nervøs for, at de ikke bliver mætte.
  5. Sørg for at maden kan spises stående.
  6. Forbered mad og drikke på forhånd, så du kan bruge tiden sammen med studenterne fremfor i køkkenet.
  7. Husk drikkevarer – også dem uden procenter.

Find de mange opskrifter og få mere inspiration her. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef