Pressemeddelelse

Ny serie af madlavningsoste inspirerer til nye aftensmåltider uden kød

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Var det noget med en rygende varm blomkålscurry med paneer? En tasty halloumi-burger? Eller vegetar tacos med queso fresco? Karolines Køkken har netop lanceret en ny serie med madlavningsoste, som smager skønt i varme retter uden kød. Ostene giver ny inspiration og muligheder på kødfrie dage, da de både kan steges, bages, rives og smuldres.

Vegetarfrikadeller, ramen suppe eller boller i karry. Mulighederne i det kødfrie køkken er mange, og flere og flere danskere har de seneste år skruet ned for kødforbruget. Nu er der ny inspiration at hente til varme retter uden kød, da Karolines Køkken netop har lanceret tre nye madlavningsoste

Den nye serie består af tre madlavningsoste: paneer, halloumi og queso fresco. Paneer er en indisk-inspireret ost med en fast konsistens, som er god til stegning og gryderetter. Halloumi kan grilles eller steges på panden, mens queso fresco er mild og cremet og kan både bruges i kolde og varme retter.

”Vi oplever en tendens, hvor flere danskere spiser mindre kød. Derfor lancerer vi nu tre nye måltidsoste, som giver god smag og ny inspiration til måltider uden kød,” siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 24 år, og uddyber:

”Madlavningsostene er fantastiske til det kødfrie køkken, da de kan bruges på mange forskellige måder. Paneer kan laves til velsmagende vegetarfrikadeller, da den faste ost er velegnet til at rive og bruge i fars. Halloumi bliver dejlig sprød, når den grilles, og den smager skønt i en burger eller tærte. Queso Fresco er derimod velsmagende mild og kan fint smuldres og spises kold i en salat eller i tacos.”

Brug madlavningsostene i dine livretter
De nye madlavningsoste er fremstillet af frisk mælk og indeholder kun naturlige ingredienser. Ostene giver både smag, konsistens og protein til aftensmåltidet, og de kan derfor udgøre rettens hovedingrediens på de kødfrie dage. Derfor kaldes ostene ofte for måltidsoste.

De nye oste er nemme at bruge. Brug dem til at eksperimentere med nye, spændende retter, eller til at variere de favoritretter, du allerede kender og elsker. Ostene kan både steges, bages, rives og smuldres. Det betyder, at der er uanede muligheder for at anvende ostene i madlavningen.

”På kødfrie dage kan du eksperimentere med nye varianter af dine livretter. Prøv eksempelvis en ny variant af boller i karry, hvor paneer og nødder røres til en fars, put en skive halloumi i din burger, eller brug queso fresco som fyld i din salat. Måltidsostene kan bruges som hovedingrediens i retten, fordi ostene er med til at give smag, konsistens og protein,” fortæller Tove Færch.

Karolines Køkkens tre nye madlavningsoste kan fås i supermarkeder over hele landet til en vejledende udsalgspris på 24,95 kr. for paneer, halloumi eller queso fresco.

Fakta om Karolines Køkkens tre nye madlavningsoste
Karolines Køkkens nye serie indeholder tre madlavningsoste, som kan bruges i varme retter uden kød.

 • Karolines Køkken lancerer tre madlavningsoste, som giver nye muligheder og ny inspiration til retter uden kød. Ostene kan bruges i retter uden kød eller til at variere de retter, du allerede kender.
 • Serien består af tre madlavningsoste:
  • Paneer er en indisk ost med fast konsistens, der er god til gryderetter og stegning i pande. Den er en umodnet hvid ost, som minder lidt om kylling med sin faste konsistens. Paneer kan også rives og er derfor god i en fars.
  • Halloumi er en cypriotisk ost, som er god til grill og stegning i pande. Osten er mild og lidt salt i smagen, og skorpen bliver sprød, når den bliver stegt.
  • Queso Fresco er en mexicansk ost, som er god til stegning i pande og helt naturel. Osten er fast og hvis, og den kan skæres i skiver og tern, smuldres og rives. Smagen er mild og mælket.
 • Både paneer, halloumi og queso fresco har et naturligt højt indhold af protein, der giver fylde i retten. Paneer indeholder 22 % protein, halloumi indeholder 23 % protein, mens queso fresco indeholder 10 % protein per 100 gram.
 • De nye madlavningsost er fremstillet af frisk mælk og indeholder kun naturlige ingredienser.
 • Madlavningsostene kan bruges som hovedingrediens i måltider, fordi ostene er med til at give smag, konsistens og protein. Derfor går de også under navnet ’måltidsoste’. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark