Pressemeddelelse

​Arla Foods udnævner Giørtz-Carlsen til medlem af direktionen

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Foods har med virkning fra 1. februar 2019 udnævnt Peter Giørtz-Carlsen til medlem af direktionen. Baggrunden for udnævnelsen er et ønske om yderligere at styrke ledelsen og selskabsledelsen i forbindelse med, at omfanget af selskabets aktiviteter vokser i en stadig mere kompleks og global fødevareindustri, der er præget af store udsving og hastige forandringer.

Som kommentar til bekendtgørelsen, siger bestyrelsesformand hos Arla Foods, Jan Toft Nørgaard: ”Arla er en stor og kompleks international virksomhed med en dygtig adm. direktør i spidsen. Igennem hele Arla Foods’ historie har vi altid haft tradition for, at topchefen har haft en direktion til at fungere som sparringspartner og til at udføre nogle af de mange vigtige direktionsopgaver. Siden Povl Krogsgaard stoppede for godt et år siden har der ikke været en sådan konstellation i Arla, og derfor er vi i bestyrelsen glade for nu at kunne genskabe en to-mands direktion ved at inddrage Peter Giørtz-Carlsen i dette arbejde."

Arla Foods adm. direktør Peder Tuborgh, siger om udnævnelsen: ”Arla er kommet godt igennem et udfordrende 2018 og har mange spændende ting på agendaen i de kommende år. Vi fører en ambitiøs vækstagenda uden for Europa, er på vej med flere større tiltag der skal gøre vores produktion mere bæredygtig, og står samtidig overfor kendte udfordringer i Europa som f.eks. Brexit. Jeg er derfor tilfreds med, at bestyrelsen og jeg nu kan genetablere en to-mands direktion, som kan dele nogle af de opgaver, som kun kan ligge på den øverste ledelses bord. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Peter Giørtz-Carlsen inden for de nye rammer, i takt med at vi sammen med bestyrelsen tager fat på de mange strategiske muligheder og udfordringer, der findes i en global fødevareindustri. Peter vil fortsat lede vores europæiske forretning, og der vil ikke være yderligere ændringer i roller eller ansvarsområder for min nuværende koncernledelse.”

Fakta: Peter Giørtz-Carlsen er 45 år gammel og er uddannet fra Aarhus Universitet. Han startede i Arla Foods' Corporate Strategy Office i 2003. Herefter var han Managing Director med ansvar for to af selskabets markeder, først det danske og derefter det engelske, indtil han i 2016 blev udnævnt til Executive Vice President, Europa. Han er ligeledes Vice Chairman af AIM (European Brands Association) og medlem af det Policy and Issues Council under Institute of Grocery Distribution i Storbritannien.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Download Billeder & Videoer