Pressemeddelelse

Arla lancerer ny økologisk yoghurt med kun to ingredienser

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Efterspørgslen på naturlige fødevarer stiger blandt danskerne. Vi stiller nemlig højere og højere krav til den mad, vi indtager. Nu lancerer Arla den nye økologiske yoghurt Arla ØKO KUN, der indeholder to ingredienser – yoghurt og frugt – og derfor er helt fri for tilsat sukker og tilsætningsstoffer. Det er derfor en helt ny type yoghurt, som både udfordrer vores smagsløg og sætter nye standarder for yoghurt.

Vi danskere efterspørger flere naturlige fødevarer uden tilsætningsstoffer, farve og smagsforstærkere. Arla har lyttet til danskernes ønsker og lancerer nu en helt ny økologisk yoghurt, der er resultatet af en lang innovationsproces, og som bryder med normerne for frugtyoghurter. Arla ØKO KUN er nemlig en økologisk frugtyoghurt, der udelukkende indeholder to ingredienser; yoghurt og frugt. Yoghurten er derfor helt fri for tilsat sukker og tilsætningsstoffer.

Arla ØKO KUN kommer i to smagsvarianter. En variant med smag fra modne ferskner og saftige abrikoser, samt en variant med smag fra solmodne, røde bær som morello kirsebær, jordbær, hindbær og solbær. Arla ØKO KUN indeholder 75 procent økologisk yoghurt og hele 25 procent økologisk frugt. Det er 15 procent mere frugt sammenlignet med andre frugtyoghurter i butikkerne. Det høje indhold af frugt er netop med til at give Arla ØKO KUN sin naturlige og søde smag.

”Vi har lagt et stort stykke arbejde i at udvikle en økologisk yoghurt, der både lever op til ønsket om naturlighed, og som samtidig smager godt. Derfor er vi stolte over, at vi nu kan præsentere Arla ØKO KUN. I første omgang lancerer vi to velsmagende yoghurter, som er fyldt med frugt og helt uden tilsætningsstoffer eller tilsat sukker,” siger Louise Egsgaard Knudsen, der er Brand Manager for Arla Økologi, og fortsætter:

”Arla ØKO KUN kan spises, når du har lyst og kan varieres med forskellige toppings. Som morgenmåltid kan du toppe Arla ØKO KUN med müsli, nødder, havregryn – eller sågar frugt – og du kan spise yoghurten alene som et mellemmåltid, når den lille sult melder sig.”

Arla ØKO KUN er en innovativ nyhed
Det har taget syv måneder og mange forsøg med Arlas smagsdommere at udvikle de to Arla ØKO KUN yoghurter, så de kom til at smage helt rigtigt. Og det er ikke nogen helt nem opgave. For almindeligvis benyttes der både tilsat sukker og tilsætningsstoffer for at give den rigtige smag i yoghurter. Men tålmodigheden vandt, og det lykkedes at skabe en økologisk yoghurt, der udelukkende består af naturlige råvarer i form af ren yoghurt og 25 procent frugt. Det betyder også, at yoghurten smager lidt anderledes end de yoghurter, vi er vant til.

”Arla ØKO KUN er resultatet af en lang innovationsproces, hvor vi har testet igen og igen. Det er derfor med stor tilfredshed, at vi nu står med et færdigt produkt af så høj en kvalitet. Det har været en sjov oplevelse at udfordre standarderne for fødevareudvikling, og at vi nu er lykkedes med at fremkalde den friske smag og bløde struktur, som kendetegner Arla ØKO KUN. Jeg håber, at danskerne kan smage forskellen og vil sætte pris på de to yoghurters naturlige smag,” siger Louise Egsgaard Knudsen.

De to Arla ØKO KUN yoghurter kan fås i supermarkeder over hele landet fra uge 12 til en vejledende udsalgspris på 15,95 kr.

Fakta om Arla ØKO KUN

  • Arla ØKO KUN består udelukkende af naturlige ingredienser og findes i to smagsvarianter:
    • Fersken og abrikos: Yoghurten har smag af økologisk fersken, abrikos og tørret abrikos.
    • Røde bær: Yoghurten har smag af en blanding af økologiske morello kirsebær, jordbær, hindbær og solbær
  • Arla ØKO KUN består af 75 procent økologisk yoghurt og 25 procent frugt og er helt fri for tilsætningsstoffer og uden tilsat sukker.
  • Da yoghurterne kun indeholder økologisk yoghurt og frugt – og dermed ikke indeholder hverken sukker eller tilsætningsstoffer, smager de lidt anderledes end andre yoghurter.
  • Arla ØKO KUN er pakket i portioner af 400 gram.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark