Pressemeddelelse

Ny nordisk tendens: Mellemmåltidet ændrer vores måltidsvaner

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

En skål yoghurt i løbet af formiddagen, appelsin og nødder om eftermiddagen og et stykke brød med ost efter aftensmaden. De fleste af os spiser flere mellemmåltider i løbet af en dag, og faktisk spiser vi i gennemsnit mellem fem og syv måltider i løbet af en dag. Det viser en undersøgelse fra DLF.

Hele 93 pct. af danskerne har købt mellemmåltidsprodukter som nødder, yoghurt eller kiks inden for det seneste år, og kendetegnende for produkterne er, at de er nemme at spise på farten eller derhjemme, når tiden ikke lige er til madlavning.

”Danskerne lever et travlt liv, hvor vi ofte spiser, mens vi er ude og køre, sidder foran fjernsynet eller er på studie og job. Det påvirker vores madvaner og gør, at vi spiser flere små mellemmåltider i løbet af dagen. Det er især om eftermiddagen og efter aftensmaden, at der spises mellemmåltider,” siger Tove Færch fra Arla og fortsætter:

”Mellemmåltiderne kan være alt fra energi- og chokoladebars til mejeriprodukter som skyr, ostestænger eller drikkeyoghurt til frugt og grove kornprodukter, som er lette at spise, mens man laver noget andet.”

Sådan undgår du at falde i sukkerfælden

Mellemmåltider er ideelle i løbet af en lang skole- og arbejdsdag, hvor lavt blodsukker kan få energiniveauet og koncentrationsevnen til at styrtdykke. Og når det sker, kan slik, chips eller pølsebrød virke fristende for at få et hurtigt energiboost.

Men med en smule forberedelse og små mellemmåltider i tasken kan du undgå at falde i sukkerfælden, når den lille sult melder sig.

”Det er en god idé at forberede nogle mellemmåltider, som kan tages med, så du altid har noget at spise, når sukkertrangen melder sig. Tænk gerne i mellemmåltider, som kan spises på farten, ikke kræver den store forberedelse og holder sig lækre hele dagen. Det kan være alt fra et par skrællede gulerødder eller æblebåde til hjemmelavede grovboller med ost eller portionspakkede mejeriprodukter som fx vores nye Arla&More-serie af velsmagende mellemmåltider,” siger Tove Færch og fortsætter:

”På den måde har du altid et velsmagende mellemmåltid i tasken eller køleskabet, som du kan spise i løbet af dagen, og det minimerer risikoen for at falde i de klassiske fælder, som frister i bybilledet.”

Generelt er det vigtigt at holde en aktiv livsstil med sund og varieret kost. Er du i tvivl om, hvilke måltider din krop har brug for i løbet af dagen, kan du læse mere på Fødevarestyrelsens officielle kostråd, hvor du også kan få gode råd til, hvordan du skærer ned for sukkeret. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 10.300 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager