Pressemeddelelse

Stor interesse for Arlas første grønne obligationer

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla har udstedt sine første grønne obligationer, der skal være med til at finansiere den grønne omstilling på vejen mod en klimavenlig fremtid.  

Arla har et ambitiøst og videnskabeligt baseret klimamål om at reducere sin CO2e-udledning med 30 procent i 2030 og har samtidig en målsætning om at blive klimaneutral i 2050. Med et stærkt fokus på bæredygtighed i hele værdikæden udforsker Arla alle muligheder for at reducere sit CO2e-aftryk og forbedre sit grønne aftryk. 

Nu kan investorer støtte den grønne omstilling ved at købe grønne obligationer udstedt af Arla. Udbyttet på 1,5 milliarder svenske kroner (148 millioner euro) fra Arlas grønne obligationer vil gå til grønne investeringer i andelsselskabet. 

"Grønne obligationer understøtter vores grønne tankegang og er endnu et skridt i retning af en klimaneutral fremtid. Som en af verdens største mejerivirksomheder skylder vi både forbrugerne og klimaet at tage ansvar og gøre alt, hvad vi kan. Vi arbejder, i hele andelsselskabet, hårdt på at reducere udledningen af drivhusgasser på tværs af hele værdikæden – fra jord til bord – og tager alle de skridt, vi overhovedet kan, for at opnå en grøn fremtid," siger finansdirektør i Arla, Torben Dahl Nyholm, og tilføjer, at beslutningen om at udstede grønne obligationer er en integreret del af Arlas finansieringsstrategi.  

Arla udstedte 7. maj, en variabelt forrentet grøn obligation på det svenske obligationsmarked til en kreditmarginal på 0,68 %.

"Sverige har et stort marked for erhvervsobligationer, og da Arla samtidig er et kendt navn i Sverige, er det attraktivt for Arla at benytte dette marked," forklarer Torben Dahl Nyholm.  

Med formueforvaltere, banker, pensions- og forsikringsselskaber fra de nordiske lande som de primære investorer, blev obligationerne lynhurtigt overtegnet - bankerne modtog bud for mere end 4 millarder svenske kroner (396 millioner euro) inden udstedelsen lukkede ved de annoncerede 1,5 milliarder svenske kroner.

EMTN-obligationsprogrammet (Euro Medium Term Note) med en maksimal værdi på 750 millioner Euro er registreret på den irske fondsbørs Euronext Dublin, hvor også Arlas grønne obligationer er noteret.  

Nordea har fungeret som solorådgiver for Arlas bæredygtighedsstruktur, og Nordea og SEB har fungeret som Joint Lead Managers i forbindelse med transaktionen.   

Udbyttet fra udstedelsen vil blive anvendt i overensstemmelse med Arlas bæredygtige finansieringsramme, som understøttes af en andenpartsvurdering fra Sustainalytics. Eksempler på, hvordan udbyttet anvendes, inkluderer effektiv brug af biogas, vandbehandling og genanvendelse, energioptimering på Arlas 60 produktionsanlæg samt klimatjek på andelshavernes gårde.  

Læs evt. mere om Arla’s bæredygtige financieringsramme samt andenpartsvurdering fra Sustainalytics

  

  

  

  

  

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.