Pressemeddelelse

Troldhede Mejeri udvider på grund af japansk ostesult

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Japanerne er så begejstrede for danske oste fra Troldhede Mejeri i Vestjylland, at mejeriet nu udvider for 50 millioner kroner for at imødekomme efterspørgslen. Samtidig opdateres produktionsanlægget og gøres mere bæredygtigt.

Der er lang vej fra Vestjylland til Japan. Ikke desto mindre er japanerne meget begejstrede for Castello® Brie og Camembert fra Vestjylland. Sådan har det været i flere år og derfor udvider Arla nu Troldhede mejeri med en ny produktionsmetode, der sikrer at de langtidsholdbare oste virker endnu friskere og blødere, når de bliver pakket ud på den anden side af jorden.

”Selvom ostene er langtidsholdbare, så virker de meget friske og har en fantastisk konsistens. Det giver helt nye muligheder i produktionen af langtidsholdbar ost,” siger Torben Pradsgaard, direktør for Troldhede Mejeri. 

Ombygningen af Troldhede Mejeri omfatter to nye modningslagre, en opgradering af personaleforhold, nyt osteriudstyr og nyt drænrum. Det kræver omkring 50 millioner kroner at bygge om og kræver både ombygning i de eksisterende bygninger og en udvidelse med en ny bygning på omkring 1.000 kvadratmeter. 

Det forventes at ombygningen er færdig midt i 2023.

Ifølge Torben Pradsgaard vil investeringen medføre en række effektiviseringer, men det forventes, at mejeriet fastholder det samme medarbejderantal.

”Vi har nogle virkelig dygtige folk ansat, der er med til at gøre, at vi er førende indenfor hvidskimmelost i Europa. De medarbejdere holder vi fast på,” siger Torben Pradsgaard. 

Samtidig med ombygningen øges effektiviteten med 20 procent. Det er med til at give mejeriet en grønnere profil, fordi der spares på både el og vand, mens der kører flere oste igennem med mindre energiforbrug. 

Eksporterer til 107 lande
På Troldhede mejeri laver de flere typer inden for oste. En er Castello® Creamy White, der især produceres til det nordiske marked, og frost oste til Canada og Australien. Derudover laves mange langtidsholdbare oste som sendes ud til lande verden over. Hovedmarkederne er Japan, Australien, UK og Norden. Samtidig laves 13 forskellige oste til gourmet-brandet Arla Unika®.

Alene til Japan sælges årligt omkring 1.200 tons, og med den nye produktionsmetode forventes salget af de danske oste at stige til 2.000 tons. 

Den nye produktionsmetode af brie- og camembertostene sker via en specialudviklet saltningsteknik, der giver den en blødere og friskere konsistens. 

Morten Rønberg, kategoridirektør for ost i Arla Foods er begejstret.
”Japanerne har et milliardmarked i euro for ost, hvilket nok er overraskende for mange. Men de har høj levestandard og vil gerne betale en god pris for et godt produkt. Og samtidig er de trendsættere for Sydøstasien. Derfor håber vi på, at begejstringen for ostene vil øges, og at vi vil kunne afsætte endnu flere i løbet af nogle år,” siger han.

Det er ikke lang tid siden, at Troldhede Mejeri sidst udvidede. Tilbage i 2018 fordoblede Troldhede Mejeri produktionen og udbyggede for 100 millioner kroner.

Om Troldhede Mejeri:

  • Ligger i Troldhede i Vestjylland og har 140 medarbejdere.
  • Producerer 7.000 tons ost om året via 143 varenumre.
  • Producerer tre produktlinjer – Castello® Brie/Camembert, Creamy White og 13 oste til Arla Unika®-gourmetserien.
  • Eksporterer oste til 107 lande.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Bjarke Munk Kamstrup
Primær kontaktperson

Bjarke Munk KamstrupPressechef

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager