Arla styrker sit fokus på fremtidens fødevarer
- Læs tid
- 1 min

- Publiceret
- 06 februar 2025
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
For at fremme innovation og arbejdet med fremtidens fødevarer indtræder Arla Foods i bestyrelsen for DI Biosolutions.
Arla Foods intensiverer nu indsatsen for at finde løsninger på en af tidens største udfordringer: Hvordan sikrer vi bæredygtig fødevareproduktion, når verdens befolkning vokser?
Som nyt medlem af bestyrelsen for DI Biosolutions vil Arla fokusere på innovation og bioteknologiske løsninger, der kan styrke udviklingen af den måde, vi producerer og forbruger fødevarer på.
”Verden er sulten og hvis vi skal brødføde en befolkning, der forventes at runde 10 milliarder mennesker inden 2050, kræver det, at vi undersøger nye produktionsformer og udnytter vores ressourcer fuldt ud. Biosolutions har potentiale til at levere spændende løsninger, der både reducerer klimaaftrykket og optimerer ressourceudnyttelsen. Som en af verdens største fødevareproducenter bidrager vi aktivt til innovation og til en stadig mere bæredygtig udvikling, til fordel for klimaet, samfundet og vores ejere,” siger Hanne Søndergaard, Vicedirektør i Arla med ansvar for landbrug, bæredygtighed og kommunikation.
Bæredygtig fødevareproduktion til en verden i vækst
DI Biosolutions samler aktører fra hele værdikæden for at skabe rammerne for vækst og udvikling i sektoren. Bestyrelsen arbejder målrettet på at styrke Danmarks position som global leder inden for bioteknologiske løsninger, der skal spille en central rolle i den grønne omstilling og sikre en mere bæredygtig fødevareproduktion til en verden i vækst.
” DI er yderst begejstrede for at Arla Foods bliver en del af bestyrelsen for DI Biosolutions. Det er helt afgørende, at Danmarks førende virksomheder, som har dybdegående, succesfuld og praktisk erfaring med Biosolutions er med om bord. Og Arla – qua deres lange historik, erfaring og ekspertise inden for Biosolutions, eksempelvis fermentering og anvendelse af sidestrømme i osteproduktionen, må i den grad siges at være solidt plantet i førerfelten. Og jeg ser meget frem til samarbejdet med Arla Foods så vi sammen kan videreudforske biosolutions inden for fremtidens fødevarer og ingredienser,” siger Sofie Carsten Nielsen, Branchedirektør for DI Biosolution.
Bongki Engel, som er ansvarlig for Public Affairs Biosolutions hos Arla Foods, vil repræsentere Arla i bestyrelsen.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.
Skrevet af



