1-3 år

Spænd hjelmen, far

Far på barsel

“Bland jer udenom” - Hvordan ændrer dit barn forholdet til dine forældre?

Forholdet til ens forældre ændrer sig, når man selv får børn. Læs her, hvordan og hvad ens egen opvækst betyder for de nyudklækkede bedsteforældres rolle i familien.

Nybagt mor? Husk også dig selv

Det er nemt at glemme sig selv, når babyen kræver opmærksomhed 24/7, men det er vigtigt, at du prioriterer dig selv en gang imellem. Læs med her og få gode råd til, hvordan du kan passe bedre på dig selv.

Hvad enhver mand bør vide om gravide

Far-rollen anno 2020

Der er ikke en rigtig måde at være far på i dag, så manden må selv finde ud af, hvad det betyder at være “far”. Vi giver gode råd til, hvor han kan søge inspiration.

Kære forælder: Styr dine forventninger!

Forventer du, at amning er nemt, at du ses med veninderne hver uge og smider baby-kiloene på ingen tid, mens du i øvrigt overskuer en helt ny hverdag? Så bør du måske læse med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan du lærer at styre dine forventninger.

Julen sætter den “perfekte familietid” under pres

Forskellige forventninger til ferietiden sætter den gode stemning under pres, og julen sætter denne udfordring på spidsen, idet at der er særligt mange forventninger. Derfor giver vi dig en guide til en jul, hvor der både er plads til småbørn og forældre.

Sådan tager du presset af parforholdet

Som nybagte forældre er der et hav af nye opgaver og forpligtelser, som udfordrer og presser forældreparrets forhold. Familieforøgelsen påvirker begge parter, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man bevarer gnisten. Måske er samleje efter fødslen også en udfordring. Bliv klogere på, hvad der sker, og hvad du kan gøre for at lykkes som par med en baby.

Forældrerollen handler om mere end “risikostyring”

Føler du, at dit barn konstant er udsat for risici, er du ikke alene. Der er nemlig en generel tendens til, at forældre er mere fokuserede på at minimere risici for barnet end at give det nogle sunde værdier. Læs med her

Slap af! Dit barns fremtid er ikke (kun) i dine hænder

Det er nemt at blive overbevist om, at vores påvirkning som forældre afgør vores børns fremtid. Ifølge sociologer øger den indstilling imidlertid presset på os forældre og sender os i defensiven i samfundsdebatten.

Baby på ferie: Den definitive pakkeliste

Skal du på ferie med din baby, giver vi dig her en detaljeret pakkeliste, så du ikke skal bekymre dig om at glemme noget

Bare rolig: Din guldklump slår sig ikke alvorligt

Det er helt naturligt, at man som forælder er nervøs på sit barns vegne, når tumlingen vælter rundt i de spæde år. Men man behøver faktisk ikke at være så bange, for børnene kan ikke sætte sig selv i farlige situationer, forklarer Mette Lykke Braad, der er specialiseret i sansemotorisk træning.

Det store spørgsmål: Må guldklumpen snorke i smørhullet?

Må barnet sove i smørhullet mellem forældrene? Eller er det bare bedre med en vugge ved siden af sengen? Eller måske på barnets eget værelse? Der findes ingen facitliste til, hvordan man sover med sit barn. Det eneste rigtige svar er det, man sammen kommer frem til som forældre, siger søvnspecialist og foredragsholder Mikael Rasmussen.

Tag ud i det blå: Mad-tip til de mindste på turen

Sommer, forår, efterår, vinter, og i al slags vejr. Det er skønt – omend nogle gange lidt svært – at tage på tur med både baby og tumling. En vigtig ting for at sikre en god tur er en god madkurv eller bare en snack på farten. Her giver ernæringsspecialist og indehaver af babybite.dk Charlotte Seeger 10 gode råd til, hvad og hvordan du kan tage maden med ud i det blå.

Hjælp din baby med at blive glad for mad

Måltidet kan hurtigt blive alt andet end hyggeligt, hvis din baby ikke vil spise, og du selv er bekymret for, om din baby får nok mad. Men hvordan kan du allerede fra den første skemad hjælpe din baby til at blive glad for mad? Charlotte Seeger, der er ernæringsspecialist og indehaver af babybite.dk, giver her 6 gode råd til måltidet – fra den første skemad til din baby fylder et år.

SOV GODT, LILLE SKAT - sove-coachens PUTTE-RÅD

Når vi voksne bliver trætte, lægger vi os på sofaen eller glæder os til at komme i seng. Sådan er det sjældent med børn. Ofte er det sådan, at små børn bliver mere aktive og forsøger at kæmpe imod søvnen, når de bliver trætte. Det er en af grundene til, at søvn og putning i mange familier kan være en udfordring. Her får du socialpædagog og indehaver af sovecoach.dk Jeanette Wegge-Larsens råd til putningen. Ikke alle råd virker på alle børn, men forhåbentlig kan du finde noget inspiration uanset hvad.

Derfor skal du lade baby bestemme

Læs her, hvorfor du skal lade baby være boss i legens verden, hvordan du understøtter din babys udvikling gennem leg og få tre gode lege, både du og baby vil elske.

3 sjove motoriklege, som træner balancen – og hvorfor det er vigtigt

En god balance er altafgørende for dit barns motoriske udvikling. Her er alt, du skal vide om den vigtige balancetræning – og tre lege, der både er sjove og giver baby en god balance.

Sådan understøtter du din babys sproglige udvikling

Du giver din baby de bedste muligheder ved at stimulere den lilles sproglige udvikling lige fra starten. Her får du råd til, hvad du kan gøre.

Guide til højtlæsning: Her er bøgerne der hjælper dit barn med at falde i søvn

Der findes ikke en knap, du kan trykke på for at få din baby til at falde i søvn. Men i den her artikel kan du læse om, hvordan du kan bruge højtlæsning til at lede dit barn hen mod søvnen.

Forebyg kræsenhed: Lær dit barn “madmod”

Det kan være enormt frustrerende at lave mad til sit barn og så blive mødt med et “det kan jeg ikke lide”. Her får du gode råd til, hvordan du kan opbygge din babys “madmod”.

Derfor skal din baby lege med maden

Babyer er vilde med at stikke fingrene i maden og spise med hænderne, og det skal de have lov til. Få forklaringen på hvorfor lige her.