Bedre madvaner til næste generation

Børn er nysgerrige. På livet. Og på mad!

I Arla synes vi, at vi har et særligt ansvar for at sikre gode og bæredygtige madvaner hos den næste generation.

Derfor er vi også glade for, at op mod 300.000 børn (og voksne) hvert eneste år vælger at deltage i vores forskellige initiativer, så vi sammen sikrer bedre madvaner overalt i Danmark.

Nedenfor har vi samlet lidt information til dig om alle vores aktiviteter. Så kan du blive lidt klogere på dem, og se om der er nogle du kan og har lyst til at deltage i - eller måske hvor du selv har mulighed for at bidrage.

Mulighederne er mange - vi glæder os til at byde dig velkommen.

 

HENT INSPIRATION TIL EFTERÅRSFERIEN MED

ARLA® MADLØJER

Arlas Britta Surland inviterer hele familien med på inspirerende og sjove efterårs madløjer og viser, hvordan mad og madlavning med børn kan blive til oplevelser, der kan strække sig over hele dagen. Vi hjælper på vej med how-to videoer og opskrifter, så både store og små kokke kan være med i køkkenet.

Arla Madløjer Efterårsferien

5 gode råd til børn i køkkenet

I Arla har vi et kæmpe ønske om at få mange flere børn med i køkkenet. Vi har samlet nogle gode råd til dig her. Rådene er udviklet på baggrund af de mange hundrede børn, der har været på Arla Fondens MADlejr – en lejr, hvor man bruger en uge på at lave mad og lære om råvarer sammen med sin 6. eller 7. klasse.

5 gode råd til børn i køkkenet

Generation Food Award

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Samtidig rejser vi penge til Arla Fondens MADlejr.

Gårdbesøg for familier

I Arla ønsker vi, at stalddøren står åben. Derfor inviterer vi flere gange i løbet af året familier på gratis gårdbesøg hos vores landmænd. 

Vi opdaterer siden her med informationer, når vi næste gang åbner stalddøren - så hold godt øje for at være sikker på at få en plads. I mellemtiden kan du se da Britta, Frida og Albert var med til en kavlefødsel ved at klikke på knappen nedenfor. 

 

 

Gårdbesøg for familier

ArlaFoodMovers_Wide_Loop_760x300px_128c.gif

Arla Food Movers er et undervisningsmateriale for 0. - 9. klasse. Forløbet afvikles i Skolernes Sundhedsuger (uge 39-41), og tager sit udgangspunk i madvaner, bæredygtighed og bevægelse. 

Dette års tema er: Mad og bevægelse i fællesskab.

AFD-Logo.png

Arla Food Designer findes i 3 versioner. 2 af dem henvender sig til landets 6. klasser, mens den sidste version gør det muligt at være Arla Food Designer derhjemme. Forløbet tager udgangspunkt i yoghurtproduktion, og der skal smages, testes og tegnes på livet løs.

MADlejr_300x160px_hvidt.png

MADlejr er Arla Fondens lejrskoleforløb for 6. og 7. klasser med fokus på mad, måltider, sundhed, trivsel og bæredygtighed.
Hvert år er ca. 3000 elever på MADlejr, hvor de oplever glæden ved at lave mad, lærer om vejen fra jord til bord og bliver inspireret til bedre madvaner.

350x200-Arla-Food-Fest-logo-Neg.png

Arla Food Fest er en årlig madfestival for børn og unge, hvor smagsløg udfordres igennem involverende værksteder og workshops.