Arla Food Designer

Arla Food Designer

Version 1: Arla Food Designer med besøg på Arla Innovation Centre

Version 1 af Arla Food Designer kombinerer undervisning på skolen med et virksomhedsbesøg på Arla Innovation Centre i Aarhus N. Undervisningen består af 6-8 lektioner, og er målrettet landets 6. klasser. 

I skal booke jeres virksomhedsbesøg i fanen "Book et besøg" ovenfor.

Forløbet giver således eleverne et indblik i en virkelig arbejdsplads, da de på Arla producerer deres egen yoghurt, laver smagstests, designer emballage og udvikler en reklame, inden yoghurten "lanceres på markedet".

Opgaverne finder I i den pædagogiske vejledning (se nedenfor), og de udføres både på skolen og på virksomhedsbesøget:

- Opgave 1 laves hjemme på skolen inden besøget
- Opgave 2-6 udfører underviser med elever under besøget hos Arla
- Opgave 7 laves hjemme på skolen efter besøget

 

Version 2: Arla Food Designer på skolen

I version 2 af Arla Food Designer udføres hele undervisningsforløbet fysisk på skolen af læreren. Undervisningen består af 6-8 lektioner, og er målrettet landets 6. klasser. 

Forløbet giver eleverne innovative kompetencer, idet de producerer deres egen yoghurt, laver smagstests, designer emballage og udvikler en reklame, inden yoghurten "lanceres på markedet".

Den pædagogiske vejledning nedenfor guider jer igennem alle forløbets 7 opgaver, som skal udføres hjemme på skolen. I vejledningen finder I også oplysninger om hvilke råvarer og materialer, der evt. skal indkøbes og hvilke klassematerialer, der skal printes inden undervisningsforløbets start.

 

Pædagogisk vejledning

Den pædagogiske vejledning er henvendt til lærere, der skal udføre enten version 1 eller version 2 af Arla Food Designer. 

I den pædagogiske vejledning finder I al den information, I har brug for - og det er denne, der guider jer igennem alle opgaverne i undervisningsforløbet. 

I vejledningen finder I links til de forskellige klassematerialer, som skal printes inden forløbets begyndelse. Der skal printes forskellige klassematerialer alt efter hvilken version af undervisningsforløbet, du vælger at udføre.

HENT PÆDAGOGISK VEJLEDNING HER

Overblik over undervisningsmaterialer

Alle undervisningsmaterialer kan hentes via den pædagogiske vejledning, men de ligger også tilgængelig her:

Alle elevark i A4

Elevark i A3

Plakater i A3

Materialeliste i A4

Arla Food Designer Undervisningsmateriale

Læringsmål

Undervisningsmaterialet er bygget op omkring de nationale læringsmål. Arla Food Designer tager sit afsæt i arbejdet med elevernes innovative kompetencer og indeholder læringsmål inden for fagene madkundskab, dansk, håndværk og design samt natur/teknologi. Læs mere om læringsmålene på side 5 i den pædagiske vejledning.

Arla Food Designer

I første fase OPDAGE bliver eleverne introduceret til forløbet, hvor de får den særlige rolle at hjælpe Arla med at udvikle en yoghurt, som smager så godt, at den ikke bliver smidt ud. Klassen udarbejder en hot/not-liste, som de skal bruge, når de selv skal i gang med at udvikle en yoghurt.

I anden fase UDVIKLE udvikler eleverne en yoghurt, som de godt kan lide. Yoghurten bliver testet i et smagspanel, og eleverne får feedback på, om andre unge kan lide deres yoghurt. Eleverne designer en emballage til deres yoghurter, hvor de skal indtænke, hvordan emballagen kan blive mere klimavenlig og appellere til unge på deres egen alder. 

I tredje fase LANCERE sender eleverne deres yoghurt på markedet ved at præsentere deres reklame for klassen. Her fortæller eleverne om deres produkt, og hvordan deres emballage er mere klimavenlig. Til sidst evaluerer eleverne forløbet ved at se på deres madpakkeskrald og udvikle gode råd til dem selv om, hvad de kan gøre for at mindske deres eget madspild i fremtiden.