Pædagogisk vejledning

I den pædagogiske vejledning finder du al den information, som du har brug for, og det er denne, der guider jer igennem alle opgaverne i undervisningsforløbet. 

I vejledningen finder du links til de forskellige klassematerialer, der skal anvendes i løbet af forløbet - men vi har også samlet det herunder.

Hent pædagogisk vejledning her

Download klassematerialer

Alle klassematerialer kan hentes via den pædagogiske vejledning på side 4, men de ligger også tilgængelig her:

Alle elevark i A4

Elevark i A3

Plakater i A3

Materialeliste i A4

Arla Food Designer version 1

Arla Food Designer kan udføres på to forskellige måder - enten med et inkorporeret virksomhedsbesøg på Arla Innovation Centre i Aarhus N (version 1), eller som et undervisningsforløb I udelukkende foretager på skolen (version 2). 

Hvis I booker et virksomhedsbesøg i forbindelse med Arla Food Designer, skal dele af materialet foretages på Arla Innovation Centre.

Opgave 1 laves hjemme på skolen inden besøget
Opgave 2-6 udfører underviser med elever under besøget hos Arla
Opgave 7 laves hjemme på skolen efter besøget

Book besøg her

Arla Food Designer version 2

Arla Food Designer kan udføres på to forskellige måder - enten med et inkorporeret virksomhedsbesøg på Arla Innovation Centre i Aarhus N (version 1), eller som et undervisningsforløb I udelukkende foretager på skolen (version 2). 

Hvis I ønsker at bruge undervisningsmaterialet hjemme på skolen, skal I printe den pædagogiske vejledning samt klassematerialerne ovenfor ud og foretage alle de 7 opgaver hjemme på skolen.

Hent undervisningsmaterialet øverst her på siden. 

 

 

I den første fase OPDAGE skal eleverne indsamle viden - både om Arla som virksomhed, men også om hvad klassen godt kan lide/ikke kan lide i deres skolemad. 

Hvis I kombinerer Arla Food Designer med et virksomhedsbesøg på Arla Innovation Centre, skal I have lavet opgave 1 hjemmefra. 

I den anden fase UDVIKLE skal eleverne designe en yoghurt de godt kan lide, en klimavenlig emballage og en reklame.

Hvis I kombinerer Arla Food Designer med et virksomhedsbesøg på Arla Innovation Centre, foretages hele denne fase (opgave 2-5) på besøget. 

I tredje og sidste fase LANCERE præstenterer eleverne deres yoghurt ved at fremvise deres reklame for hinanden.  Undervisningsforløbet afsluttes ved at eleverne ser på deres madpakkeskrald og finder på gode råd til at mindske deres madspild i fremtiden. 

Hvis I kombinerer Arla Food Designer med et virksomhedsbesøg på Arla Innovation Centre, vil opgave 6 blive foretaget på besøget. Den sidste opgave (opgave 7) skal foretages hjemme på skolen efter besøget.