Tør du smage?

Arla Food lab Udfordrer børn og unges madmod

I Arla Food lab udfordres børn og unges madmod, der eksperimenteres med råvarer og man lærer om de 5 grundsmage. I Food lab kan du også lave din helt egen smoothie efter en af opskrifterne fra mælkebaren.

 

I de mobile mælkehuse, som turnerer rundt i Danmark, kan børn og unge i alderen 10-14 år deltage i Arla Food lab, hvor de lærer både om smag og råvarer, laver deres egen snack, bliver udfordret på madmod, og blender deres egen mælkesmoothie efter en af opskrifterne fra mælkebaren.

En workshop i Food lab tager fra 15-45 minutter alt efter alder på børnene og antallet af besøgende. Er der rigtig mange gæster, forsøger vi så godt vi kan, at give alle deltagere mulighed for at få en oplevelse.

Hvem kan deltage: Alle børn fra 10 år er velkomne. Er man under 10 år, og er der ikke fyldt op på holdene, så kan man få lov at være med alligevel. Grunden til at mindre børn ikke kan være med, er fordi at man skal kunne håndtere en kniv i køkkenet og selv være med til at lave maden. 

Deltag i Arla Food lab

Arla Food lab foregår i vores store mælkekarton- huse, som du kan møde ved følgende events i Danmark:

Turplan 2016:

  • Økodag: 17. april. På gården Søbysøgaard på Fyn (korte workshops)
  • Skole OL: 7.-10. juni. På Østerbro stadion i København
  • Langelandsfestival: 27.-30. juli.
  • Arla Food Fest: 26.-28. august. I Kongens Have København
  • Food Festival (Aarhus): 2.-4. september. I Tangkrogen i Aarhus
  • Åbent Landbrug: 18. september. På forskellige gårde i Jylland (Hold øje med hjemmesiden) 

Hvordan kan man deltage?

Er du til stede til en event, hvor mælkehusene står, så kan du tilmelde dig Food lab ved at henvende dig direkte til vores søde mad-guider i husene. På Food Festival i Aarhus kan skoleklasser tilmelde sig workshoppen via Food Festivalen.