Så er det blevet tid til skolestart igen. Arla og TV 2 sætter fokus på de kedelige madpakker. Sammen vil vi inspirere til at gøre madpakkerne mere spændende. Det gør vi blandt andet ved hjælp af en række nemme opskrifter til madpakker fra Karolines Køkken, som egner sig særligt godt i madpakken. Her er noget for enhver smag og søger du inspiration til at peppe børnenes madpakke en smule op, vil der sikkert også være noget for dem. Louisa Lorang deler i Go’ Morgen Danmark ud af sine bedste tips til madpakken – find dem i videoerne her på siden. God fornøjelse!

Go'madpakke

Voksne spiser som børn

Se med når de voksne, filmet med skjult kamera, bliver præsenteret for den traditionelle madpakke børnene får med i skole og institution.

Voksne spiser som børn
Find

Inspiration til madpakken

Tips og Tricks - Sandwichbolle med blomkål
Tips og tricks til madpakken

Kom grøntsager i brødet

Når madpakken skal smøres er det altid godt at have noget dejligt brød i madpakken. Se med her og få Louisa Lorangs tips til hvordan du pifter dit brød op ved at tilføje grøntsager til dejen.

Tips og tricks til madpakken

wraps med tzaziki

De fleste børn kan rigtig godt lide tzaziki. Så hvorfor ikke bruge det i en lækker wrap til madpakken? Se med her og få inspiration til hvordan du gør.

Go'madpakke tips og tricks - wraps med tzaziki
Go'madpakke Tips og Tricks - rester til frokost
Tips og tricks til madpakken

Rester til frokost

Det er allernemmeste og faktisk ofte det lækreste! Har du rester fra gårsdagens aftensmad, så brug dem til madpakken. Se Louisa Lorangs tips til en madpakke med restemad her.

Tips og tricks til madpakken

Grøn dip

Grøntsager bliver lidt mere spændende, hvis der er dip til. Prøv at sende denne grønne dip med på madpakken – se Louisa Lorangs opskrift her i videoen.

Go'madpakke tips og tricks - grøn dip
Over-night oats á la gulerodskage
Kast dig ud i

Over-night oats á la gulerodskage

Over-night oats er et nemt og velsmagende bud på hvad du kan pakke i dine børns madpakker. Prøv den! 

Læs opskriften her
Tema

Madpakker

Se flere opskrifter

Arla Explorers

Se mere

BEDRE MADVANER TIL NÆSTE GENERATION

I Arla ønsker vi at inspirere børn og unge til gode madvaner, fordi vi mener, at den næste generation er vigtig, hvis vi virkelig skal gøre en forskel for folkesundheden. På MADlejr, som Arla Fonden står bag, får børn og unge eksempelvis mod på at gå i køkkenet, når de gennem et undervisningsforløb og lejrskoleophold lærer om mad og råvarernes oprindelse. Og når vi for fjerde år i træk inviterer til Arla Food Fest i Kongens Have d. 26. og 27. august 2017, sætter vi fokus på smag og sund livsstil og viser, at madlavning er både sjovt, udfordrende og spændende.

GoMadpakke

Madpa­truljen rykker ud

Find mere

Inspiration til madpakken

Tips til den hurtige madpakke

Louisa Lorang giver tips til, hvordan du kan lave en lækker og hurtig madpakke uden den store forberedelse.

Lækker

Skinkepita med ærter

Giv dine børn en lækker pita med skinke og friske ærterskud med i madpakken.

Se opskriften
Prøv en

Sportsbolle

Sportsbollen er en simpel sandwich med roastbeef, skinke eller kalkunbryst, der egner sig godt til madpakken eller frokosten derhjemme.

Se opskriften
Fingernemme

WRAPS MED RØGET MØRBRAD

Prøv opskriften på wraps med røget mørbrad. Perfekt til madpakken, skovturen eller frokosten derhjemme. 

Se opskriften
Nemme

PITA-PIZZABRØD

Små, nemme pizzaer - gode til madpakken og ideelle at lave, når børnene er med i køkkenet.

Se opskriften

RUGBRØDSSANDWICH MED TUN, GRØNT OG Arla Explorers Osteknas

Sandwich af to skiver rugbrød – lagt sammen med hjemmerørt tunsalat , tomat og sprøde salatblade. Hertil snackgrønt, bær, tørret frugt og Arla Explorers Osteknas.

WRAP MED FRISKOST, LAKS OG GRØNT

Fuldkornswrap med røget laks, salat , tynde strimler af agurk og peberfrugt samt friskost. Hertil frosne vindruer, Arla Explorers Drikkeyoghurt og snackgrønt.

Analyse af danske børns madpakker

TV 2 og Arla har i 2015 undersøgt, hvad danske børn får med i madpakken i skolen og fritidsordningen. Vi har fået Megafon til at spørge over 500 forældre, hvad de giver deres børn med i madpakken.

Undersøgelsen viser blandt andet, at spegepølsemadder og snacks som frugt, grønt og ostehaps hitter, mens lyst brød og saftevand hører fortidens madpakker til. Undersøgelsen afslører også, at det er forskelligt, hvad børnene får med af frugt og grønt, alt efter om det er mor eller far, der smører madpakken. Samtidig er der også sjove regionale forskelle på børnenes madpakker rundt om i Danmark.

Læs mere
Arla Food Fest
MADlejr en anderledes lejrskole med fokus på sund mad og trivsel