Til kamp for den go'e madpakke

GO' MADPAKKE

 

Så er det blevet tid til skolestart igen. Arla og TV 2 sætter fokus på de kedelige madpakker. Sammen vil vi inspirere til at gøre madpakkerne mere spændende. Det gør vi blandt andet ved hjælp af en række nemme opskrifter på mad fra Karolines Køkken, som egner sig særligt godt i madpakken. Her er noget for enhver smag og søger du inspiration til at peppe børnenes madpakke en smule op, vil der sikkert også være noget for dem. Louisa Lorang sørger for inspirationen og dele ud af hendes bedste madpakketips. God fornøjelse!

GoMadpakke

Madpa­truljen rykker ud

Find

Inspiration til madpakken

Tips til den hurtige madpakke

Louisa Lorang giver tips til, hvordan du kan lave en lækker og hurtig madpakke uden den store forberedelse.

Lækker

Skinkepita med ærter

Giv dine børn en lækker pita med skinke og friske ærterskud med i madpakken.

Se opskriften
Prøv en

Sportsbolle

Sportsbollen er en simpel sandwich med roastbeef, skinke eller kalkunbryst, der egner sig godt til madpakken eller frokosten derhjemme.

Se opskriften
Fingernemme

WRAPS MED RØGET MØRBRAD

Prøv opskriften på wraps med røget mørbrad. Perfekt til madpakken, skovturen eller frokosten derhjemme. 

Se opskriften
Nemme

PITA-PIZZABRØD

Små, nemme pizzaer - gode til madpakken og ideelle at lave, når børnene er med i køkkenet.

Se opskriften

RUGBRØDSSANDWICH MED TUN, GRØNT OG ARLA KIDS OSTESTICK

Sandwich af to skiver rugbrød – lagt sammen med hjemmerørt tunsalat , tomat og sprøde salatblade. Hertil snackgrønt, bær, tørret frugt og Arla kids ostestick.

WRAP MED ARLA KIDS FRISKOST, LAKS OG GRØNT

Fuldkornswrap med røget laks, salat , tynde strimler af agurk og peberfrugt samt Arla kids friskost . Hertil frosne vindruer og snackgrønt.

Analyse af danske børns madpakker

TV 2 og Arla har i 2015 undersøgt, hvad danske børn får med i madpakken i skolen og fritidsordningen. Vi har fået Megafon til at spørge over 500 forældre, hvad de giver deres børn med i madpakken.

Undersøgelsen viser blandt andet, at spegepølsemadder og snacks som frugt, grønt og ostehaps hitter, mens lyst brød og saftevand hører fortidens madpakker til. Undersøgelsen afslører også, at det er forskelligt, hvad børnene får med af frugt og grønt, alt efter om det er mor eller far, der smører madpakken. Samtidig er der også sjove regionale forskelle på børnenes madpakker rundt om i Danmark.

Læs mere

BEDRE MADVANER FOR NÆSTE GENERATION

I Arla ønsker vi at inspirere børn og unge til gode madvaner, fordi vi mener, at den næste generation er vigtig, hvis vi virkelig skal gøre en forskel for folkesundheden. På MADlejr, som Arla Fonden står bag, får børn og unge eksempelvis mod på at gå i køkkenet, når de gennem et undervisningsforløb og lejrskoleophold lærer om mad og råvarernes oprindelse. Og når vi for fjerde år i træk inviterer til Arla Food Fest i Kongens Have d. 26. og 27. august 2017, sætter vi fokus på smag og sund livsstil og viser, at madlavning er både sjovt, udfordrende og spændende.

Arla Food Fest
MADlejr en anderledes lejrskole med fokus på sund mad og trivsel