Go' Madpakke

Så er det blevet tid til skolestart igen. Arla og TV 2 sætter fokus på de kedelige madpakker. Sammen vil vi inspirere til at gøre madpakkerne mere spændende. Det gør vi blandt andet ved hjælp af en række nemme opskrifter til madpakker fra Karolines Køkken, som egner sig særligt godt i madpakken. Her er noget for enhver smag og søger du inspiration til at peppe børnenes madpakke en smule op, vil der sikkert også være noget for dem. Louisa Lorang deler i Go’ Morgen Danmark ud af sine bedste tips til madpakken – find dem i videoerne her på siden. God fornøjelse!

Go' madpakke

VOKSNE SPISER SOM BØRN

Se med når de voksne, filmet med skjult kamera, bliver præsenteret for den traditionelle madpakke børnene får med i skole og institution.

Find

INSPIRATION TIL MADPAKKEN

Tips og tricks til madpakken

KOM GRØNTSAGER I BRØDET

Når madpakken skal smøres er det altid godt at have noget dejligt brød i madpakken. Se med her og få Louisa Lorangs tips til hvordan du pifter dit brød op ved at tilføje grøntsager til dejen.

Tips og tricks til madpakken

WRAPS MED TZAZIKI

De fleste børn kan rigtig godt lide tzaziki. Så hvorfor ikke bruge det i en lækker wrap til madpakken? Se med her og få inspiration til hvordan du gør

Tips og tricks til madpakken

RESTER TIL FROKOST

Det er allernemmeste og faktisk ofte det lækreste! Har du rester fra gårsdagens aftensmad, så brug dem til madpakken. Se Louisa Lorangs tips til en madpakke med restemad her.

Tips og tricks til madpakken

GRØN DIP

Grøntsager bliver lidt mere spændende, hvis der er dip til. Prøv at sende denne grønne dip med på madpakken – se Louisa Lorangs opskrift her i videoen.

Kast dig ud i

OVER-NIGHT OATS Á LA GULERODSKAGE

Over-night oats er et nemt og velsmagende bud på hvad du kan pakke i dine børns madpakker. Prøv den! 

Besøg TV2's madpakke side og se ebog her

ARLA EXPLORERS

ARLA EXPLORERS

Arla Explorers er en serie spændende snacks, som du kan give dine børn med god samvittighed. De har mindre sukker, er farverige og er nemme at tage med på farten. Og så smager de bare godt

Bedre madvaner til næste generation

I Arla synes vi, at vi har et særligt ansvar for at sikre gode og bæredygtige madvaner hos den næste generation.

Derfor er vi også glade for, at op mod 300.000 børn (og voksne) hvert eneste år vælger at deltage i vores forskellige initiativer, så vi sammen sikrer bedre madvaner overalt i Danmark.

Bedre madvaner
GoMadpakke

MADPA­TRULJEN RYKKER UD

Find mere

INSPIRATION TIL MADPAKKEN

TIPS TIL DEN HURTIGE MADPAKKE

Louisa Lorang giver tips til, hvordan du kan lave en lækker og hurtig madpakke uden den store forberedelse.

Lækker

SKINKEPITA MED ÆRTER

Giv dine børn en lækker pita med skinke og friske ærterskud med i madpakken.

Prøv en

SPORTSBOLLE

Sportsbollen er en simpel sandwich med roastbeef, skinke eller kalkunbryst, der egner sig godt til madpakken eller frokosten derhjemme.

Fingernemme

WRAPS MED RØGET MØRBRAD

Prøv opskriften på wraps med røget mørbrad. Perfekt til madpakken, skovturen eller frokosten derhjemme. 

Nemme

PITA-PIZZABRØD

Små, nemme pizzaer - gode til madpakken og ideelle at lave, når børnene er med i køkkenet.

RUGBRØDSSANDWICH MED TUN, GRØNT OG ARLA EXPLORERS OSTEKNAS

Sandwich af to skiver rugbrød – lagt sammen med hjemmerørt tunsalat , tomat og sprøde salatblade. Hertil snackgrønt, bær, tørret frugt og Arla Explorers Osteknas.

WRAP MED FRISKOST, LAKS OG GRØNT

Fuldkornswrap med røget laks, salat , tynde strimler af agurk og peberfrugt samt friskost. Hertil frosne vindruer, Arla Explorers Drikkeyoghurt og snackgrønt

ANALYSE AF DANSKE BØRNS MADPAKKER

TV 2 og Arla har i 2015 undersøgt, hvad danske børn får med i madpakken i skolen og fritidsordningen. Vi har fået Megafon til at spørge over 500 forældre, hvad de giver deres børn med i madpakken. Undersøgelsen viser blandt andet, at spegepølsemadder og snacks som frugt, grønt og ostehaps hitter, mens lyst brød og saftevand hører fortidens madpakker til. Undersøgelsen afslører også, at det er forskelligt, hvad børnene får med af frugt og grønt, alt efter om det er mor eller far, der smører madpakken. Samtidig er der også sjove regionale forskelle på børnenes madpakker rundt om i Danmark

MADlejr_300x160px_hvidt.png

MADlejr er Arla Fondens lejrskoleforløb for 6. og 7. klasser med fokus på mad, måltider, sundhed, trivsel og bæredygtighed.
Hvert år er ca. 3000 elever på MADlejr, hvor de oplever glæden ved at lave mad, lærer om vejen fra jord til bord og bliver inspireret til bedre madvaner.

350x200-Arla-Food-Fest-logo-Neg.png

Arla Food Fest for skoleklasser er en årlig maddag for børn og unge i 5., 6. og 7. klasse. Her udfordes smagsløg gennem involverende værksteder og workshops. Skoledagen er gratis og der kan deltages både i København og Aarhus.  

Arla Food Fest