Sidste ostning på Kirkeby og Nordenskov

Læs tid
1 min
Publiceret
28 juni 2000
Kontaktpersoner:
Skrevet af

I lørdags blev der for sidste gang lavet ost på Nordenskov Mejeri, og onsdag i denne uge blev der lavet ost for sidste gang på Kirkeby Mejeri.

Mens Kirkeby Mejeri på Sydfyn lukker pr. 1. juli, når den sidste ost er pakket, og mejeriet er gjort rent, fortsætter Nordenskov Mejeri ved Varde indtil videre. Frem til 1. oktober skal mejeriet fortsætte med at opkoncentrere valle fra andre ostemejerier, og mejeriet skal også lagre og pakke skorpefri oste til Japan, indtil det nye ostemejeri i Taulov, der har overtaget produktionen af ostene, også er klar til at overtage denne funktion.
Lukningen af både Kirkeby Mejeri og Nordenskov Mejeri blev besluttet sidste forår. Dengang blev produktionen af danablu overflyttet fra Kirkeby Mejeri til Høgelund Mejeri, mens mejeriets produktion af traditionel feta først nu endelig kan overflyttes til Bov Mejeri.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663