Pressemeddelelse

1.300 gæster fik aflyst besøg på grund af mund- og klovsyge

Frygten for mund- og klovsyge har fået en umiddelbar virkning for 1.300 personer, som havde planlagt besøg på et af Arla Foods’ tre besøgsmejerier i Brabrand, Slagelse og Taulov.

Fra og med 2. marts blev mejerierne lukket for besøg i 14 dage, og det betød, at 47 gruppers aftaler måtte aflyses.

”Generelt har folk haft stor forståelse for, at vi aflyser besøg på grund af frygt for mund- og klovsyge. Enkelte har dog forsigtigt spurgt, om det ikke er lidt hysterisk. Men selv om vi ikke kan lave et fuldstændigt vandtæt system i Arla Foods, kan vi dog fjerne helt unødvendige farer for smittespredning”, siger besøgschef Sanne Vinther.

Hvis mund- og klovsygen i Europa ikke kommer under kontrol i løbet af de 14 dage, bliver de tre besøgscentre nødt til at aflyse flere besøg. Især for Taulov Mejeris Besøgscenter får aflysningerne stor betydning.

Indtil videre er 28 besøg med i alt 855 gæster aflyst, og der kan sandsynligvis først findes nye datoer i efteråret. Indtil juni er der omkring 400 besøgende om ugen, og al besøgstid i Taulov i perioden er stort set booket.

De tre besøgsmejerier i Danmark har årligt omkring 20.000 besøgende.

En samtidig beslutning om at aflyse alle de gårdbesøg, der arrangeres af Arla Foods, gik derimod værst ud over Sverige, hvor omkring 50.000 skoleelever hvert år besøger Arla Foods’ andelshavere.


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager