Beslutning om tagatose tidligst om et halvt år
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 08 juni 2001
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Beslutning om tagatose tidligst om et halvt år
Midt i april i år opnåede lavkalorie-sødemidlet tagatose status som GRAS (Generally Recognised As Safe). Det betyder, at sødemidlet kan markedsføres på det amerikanske marked som en ingrediens i fødevarer. Man afventer nu den formelle godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA).
Efter godkendelsen i USA ansøger Arla Foods nu om godkendelse på en række andre markeder i Europa og Asien.
Arla Foods fortsætter desuden med planerne for produktion og markedsføring af tagatose. Herunder undersøges det, om eksterne partnere eventuelt skal indgå i projektet.
Der vil gå mindst et halvt år, inden der kan træffes beslutning om en eventuel investering i produktion af tagatose.
Arla Foods erhvervede i 1997 af det børsnoterede, amerikanske bioteknologiselskab Spherix (tidl. Biospherics) en verdensomspændende eneret til produktion og markedsføring af tagatose til brug i fødevarer. Aftalen indebærer, at Spherix vil modtage royalties for salget af tagatose.
Tagatose udvindes af valle, som er et restprodukt fra osteproduktion. Det har et lavt kalorieindhold og kan erstatte sukker og sødemidler i en lang række fødevareprodukter, såsom lavkalorie-konfekture, cerealier (morgenmadsprodukter), tyggegummi og sodavand. Tagatose kan bruges af diabetikere.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.