Disenå Mejeri lukker

Læs tid
1 min
Publiceret
22 august 2001
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Arla Foods’ mejeri i Norge, Disenå Mejeri, lukker med udgangen af i år.

Det har ledelsen i Division Europa besluttet, efter at det trods intense undersøgelser igennem foråret og sommeren ikke har været muligt at finde en økonomisk tilfredsstillende model for videreførelse af mejeriet.

Dels har det ikke været muligt at erstatte en licensproduktion på mejeriet, der falder bort med udgangen af i år, og dels har de strategiske forudsætninger for mejeriet ændret sig efter fusionen sidste år mellem Arla og MD Foods. Disenå Mejeri, der i 1998 blev købt af det tidligere Arla, fremstiller brie, camembert og flødeost.

De 18 medarbejdere på mejeriet er blevet underrettet om lukningen, og arbejdet med at hjælpe dem videre til nye jobs er begyndt via aktiv hjælp til jobsøgning, tilbud om kurser og en direkte involvering fra mejeriledelsen over for omegnens øvrige arbejdspladser.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663