Pressemeddelelse

Situationen i Argentina

Arla Foods’ medarbejdere i Argentina har ikke mærket meget til urolighederne.

Landet har i det seneste døgn været ude for de værste uroligheder i mange år, og regeringen har indført undtagelsestilstand.

Arla Foods og Arla Foods Ingredients har datterselskabskontorer i hovedstaden Buenos Aires. Desuden opfører Arla Foods Ingredients for øjeblikket en valleproteinfabrik ved byen La Porteña, 600 kilometer nordvest for hovedstaden.

På Arla Foods’ to kontorer i Buenos Aires har man ikke mærket til optøjerne i hovedstaden.

”Generelt er situationen spændt. Det brød ud i går eftermiddags (onsdag eftermiddag, red.), så lige nu er der ikke rigtigt nogen, der ved, hvad der foregår. Der er tusindvis af spørgsmål og næsten ingen svar”, fortæller direktør for Arla Foods’ argentinske salgsselskab Jens Jørgen Hjortshøj. Selskabets kontor ligger i den nordlige del af hovedstaden Buenos Aires.

”Urolighederne har været værst i de sydlige forstæder, hvor der er størst fattigdom, og demonstrationerne er mest foregået i centrum”, fortæller datterselskabsdirektøren.

Urolighederne har i første omgang betydet, at salg og distribution af Arla Foods’ produkter indtil videre er stoppet.

”Supermarkederne holder lukket, og det giver ingen mening at sende distributionsbiler på gaden”, siger Jens Jørgen Hjortshøj.

Fra La Porteña, 600 kilometer nordvest for Buenos Aires, hvor Arla Foods i øjeblikket opfører en valleproteinfabrik, fortæller fabriksdirektør Finn Simonsen, at situationen er som normalt:

”Vi har omkring 275 arbejdere på byggepladsen og alle mødte på arbejde her til morgen. Langt størstedelen af byggematerialerne har vi fået frem til byggepladsen, men vi har en ladning liggende i tolden for øjeblikket, og det kan være, at det tager længere tid end normalt at få den igennem.”

Finn Simonsen er eneste danske Arla Foods-medarbejder på stedet, hvor der også er syv medarbejdere fra den danske leverandør APV.

I alt har Arla Foods fire danske medarbejdere udstationeret i Argentina og beskæftiger derudover en snes argentinske medarbejdere.


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager