Pressemeddelelse

35.000 tons smør er flyttet

Knap et år efter at Arla Foods og det newzealandske mejeriselskab Fonterra indgik et joint venture, lukkede Fonter-ras anlæg i England, Swindon, officielt i mandags, og dermed er tidsplanen fulgt nøjagtigt.

Arla Foods har hermed overtaget al pakning af newzealandske smør- og blandingsprodukter, som nu er overflyttet til henholdsvis Varde Smørmejeri i Danmark og Arla Foods’ anlæg Götene i Sverige. Det drejer sig om i alt 35.000 tons smør, der ankommer fra New Zealand i frosne blokke. Heraf skal Varde pakke 25.000 tons smørprodukter til afsætning i Fonterras mærke Anchor, mens Götene skal forarbejde 10.000 tons smør til tre forskellige blandingsprodukter.

Arla Foods har købt noget af produktionsudstyret fra Swindon til brug på Varde Smørmejeri, men ellers vil det resterende udstyr og bygningerne nu blive sat til salg.

I forbindelse med joint venture-aftalen overtog Arla Foods i marts al salg og markedsføring af Anchor produkterne, som primært afsættes på det engelske marked. Her har Arla Foods netop taget hul på en storstilet reklamekampagne for Lurpak mærkets gamle ærkerival. 7,2 mio. pund (svarende til ca. 84 mio. DKK) koster kampagnen, der består af tv-reklamer og avisannoncer for både Anchor smør, blandingsprodukter og cheddar ost. Kampagnen skal løbe over de næste 12 måneder.
Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark