Pressemeddelelse

Argentinas præsident indviede valleproteinfabrik

 Argentinas præsident Eduardo Alberto Duhalde (i midten) bandt sammen med guvernørerne fra provinserne Cordoba og Santa Fé, samt Porteñas borgmester en sløjfe op bundet af et bånd i de argentinske nationalfarver.

Argentinas præsident Eduardo Alberto Duhalde indviede tirsdag under stor mediebevågenhed officielt Arla Foods Ingredients’ nye valleproteinfabrik i Argentina.

Indvielsen sket - ikke ved at klippe et bånd over - men ved at præsident Eduardo Alberto Duhalde sammen med de to guvernører fra provinserne Cordoba og Santa Fé samt borgmesteren i byen Porteña i fællesskab bandt en sløjfe op.
Herefter satte præsidenten med et symbolsk tryk på en startknap produktionen i gang på fabrikken, der i sommer leverede de første produkter, men endnu kun kører på halv kraft.

Omkring 100 pressefolk, heraf 4-5 tv-kanaler og et antal radiostationer var mødt frem for at dække begivenheden.
Fabriksdirektør Finn Simonsen viste efter den officielle indvielse præsident, presse og de øvrige gæster rundt på valleproteinfarikken, der ligger ca. 600 km nordvest for hovedstaden Buenos Aires.
Under rundvisningen blev fabrikken efter katolsk skik velsignet af en biskop.

Arla Foods var repræsenteret ved blandt andre bestyrelsesformand Lars Lamberg og næstformand Knud Erik Jensen, samt divisionsdirektør i Division Ingredients Peter Lauritzen.

Den nyopførte valleproteinfabrik er et resultat af samarbejdet mellem Arla Foods Ingredients og Argentinas største mejeriselskab Sancor, der ved indvielsen var repræsenteret af blandt andre formand Miguel Altuna.

Fabrikken, der forventes at få en årlig produktion på 8.000-10.000 tons mælkeproteiner, er et væsentligt led i Arla Foods Ingredients bestræbelser på fortsat at være en af de førende udbydere af mælkeingredienser på globalt plan.Den argentinske præsident startede herefter officielt produktionen på fabrikken ved symbolsk at trykke på en startknap. Til venstre ses Arla Foods’ formand Lars Lamberg.
Fabrikschef Finn Simonsen (i midten) viste Eduardo Alberto Duhalde (til venstre) rundt på fabrikken og præsenterede præsidenten for en række af fabrikkens produkter.


 

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark