Pressemeddelelse

Arla Foods køber ØkoMælk A/S

På en ekstraordinær generalforsamling torsdag aften besluttede ejerne af ØkoMælk A/S at sige ja til et købstilbud fra Arla Foods. Det betyder, at Arla Foods køber virksomheden fra 1. januar 2003 og tilbyder de 20 økologiske mælkeproducenter optagelse som økologiske andelshavere i Arla Foods amba.

Mejeriet har en mælkemængde på 12,5 mio. kg økologisk mælk. Til sammenligning har Arla Foods i øjeblikket ca. 380 mio. kg økologisk mælk i Danmark.
ØkoMælk fortsætter i første omgang som selvstændig udbyder, ligesom der ikke er truffet nogen beslutning i forhold til selskabets anlæg i Vejen.
Formand for ØkoMælk A/S Bjarne Larsen siger, at selskabet på grund af de vanskelige markedsvilkår har undersøgt mulighederne for at indgå et samarbejde med andre virksomheder og derfor selv har henvendt sig til Arla Foods.
”Som det er fremgået af pressen, har afregningen til landmanden det forløbne år ikke været tilfredsstillende, og næste års betaling ventes ikke at ændre sig væsentligt”, siger Bjarne Larsen.
”Vi er tilfredse med den aftale, der er indgået, og ser nu frem til et godt samarbejde med Arla Foods om at styrke økologien.”

ØkoMælks leverandører optages som andelshavere i Arla Foods under de normale betingelser for enkeltvis optagelse i selskabet. Derudover betales ØkoMælks leverandører de første ni måneder 50 pct. af Arla Foods’ økotillæg, herefter 75 pct. i et år, og fra 1. oktober 2004 et 100 pct. øko-tillæg.
Købssummen oplyses ikke.
Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark