Pressemeddelelse

Fonterra fusionerer med australske Bonlac Foods

Arla Foods’ newzealandske samarbejdspartner Fonterra har spist sig ind på endnu en del af det australske marked ved at fusionere med den australske mejerikoncern Bonlac Foods.

Fusionen omfatter de to selskabers divisioner for produktion, salg, distribution og markedsføring af en lang række mejeriprodukter og andre fødevarer, som sælges i Australien, New Zealand og Oceanien – et område, som Fonterra betragter som sit hjemmemarked.

Det fælles selskab får navnet Australasian Food Holdings og bliver det største af sin art i området med en årlig omsætning på omkring 8,4 mia. kr. Fonterra ejer 75 pct. af det nye selskab, mens Bonlac ejer 11,4 pct. Resten ejes af andre selskaber.

Fusionen har sat gang i yderligere spekulationer om, hvorvidt Fonterra planlægger at opkøbe flere aktier i det rivaliserende selskab National Foods, der ligesom Bonlac er baseret i den australske by Melbourne.

Fonterra har med 18 pct. aktiemajoriteten i National Foods, mens franske Groupe Danone ejer 10,1 pct og det lokale andelsselskab Dairy Farmers ejer 9,2 pct.




Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager