Varde og Götene gør klar til newzealandsk smør
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 20 februar 2002
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
På to af Arla Foods’ mejerier i Sverige og Danmark er man ved at forberede sig til at pakke newzealandsk smør.
Arla Foods’ joint venture med det newzealandske mejeriselskab Fonterra, der formelt træder i kraft 1. marts, indebærer, at pakningen af newzealandsk smør på Fonterras anlæg i Swindon skal overflyttes til Varde Smørmejeri og til Arla Foods’ anlæg i Götene.
På Varde Smørmejeri påbegynder man 1. marts overflytningen af den nuværende produktion af Lurpak smør til Holstebro Smørmejeri. Overflytningen ventes at være fuldført i juni, hvorefter anlægget skal omstilles til forarbejdning og pakning af smørret fra New Zealand. Der er tale om ca. 33.000 tons smør, og overflytningen fra Swindon forventes at være fuldført hen mod slutningen af året.
Varde Smørmejeri skal pakke smørprodukter til afsætning i Fonterras mærke Anchor. Arla Foods’ anlæg i Götene skal forarbejde smørret til blandingsprodukter, ligeledes til afsætning i Anchor mærket. Lige nu annoncerer Götene efter yderligere 30 medarbejdere til produktionen. Den ventes at gå i gang til efteråret og vil omfatte knap 10.000 tons.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.