Pressemeddelelse

Andelshavernes indtjening falder 12 øre pr. kg mælk

Arla Foods’ bestyrelse godkendte onsdag årsbudgettet for 2003/04, der indebærer, at Arla indtjeningen pr. kg andelshavermælk budgetteres til 240,98 danske øre pr. kg mælk og 293,88 svenske øre pr. kg i Sverige.

Dette svarer til en nedgang på 12,3 danske øre i Danmark og 14,5 svenske øre i Sverige i forhold til forventningerne for 2002/03.

”Budgettet afspejler den negative udvikling i de internationale konjunkturer og afsætningsforhold, der begyndte allerede i det netop afsluttede regnskabsår”, siger formand for Arla Foods Knud Erik Jensen.Det gælder ikke mindst udviklingen i priserne på bulkprodukter inden for smør, ost og skummetmælkspulver, samt faldende valutakurser, som påvirker hele den europæiske mejeriindustri.

Knud Erik Jensen peger derudover på EU’s landbrugsreform, hvis første fase får en væsentlig negativ effekt for mælkeproducenterne.

For den enkelte mælkeproducent skal budgettet også ses i relation til den forventede kompensation fra EU på 6-9 øre. De nærmere vilkår for fordeling og udbetaling er endnu ikke endeligt fastlagt.

Hertil kommer en nedsættelse af produktionsafgiften til Mejeriforeningen på 1 øre pr. kg.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.