Pressemeddelelse

Arla-folk undgik terrorangreb i Riyadh

Fire bomber eksploderede mandag i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh. Arla Foods’ 20 danske medarbejdere i landet og deres familier var uden for fare og er ved godt mod.

Det er blot to uger siden, at de ansattes koner og børn vendte tilbage til Saudi-Arabien, efter at de af sikkerhedsmæssige årsager havde opholdt sig seks uger i Danmark under Irak-krigen. Mandag aften kort før midnat eksploderede så fire bilbomber i Riyadh. En af dem i en såkaldt compound - et beboelsesområde, hvor især amerikanere og andre vesterlændige bor. Der var ingen Arla-medarbejdere i området.

Datterselskabsdirektør i Danya Foods Kasper Lenbroch holdt tirsdag morgen et informationsmøde om situationen med sine danske medarbejdere, der alle var mødt op på kontoret, hvilket Kasper Lenbroch betragter som et tegn på, at både de og deres familier er trygge. To medarbejdere skulle have været fløjet fra Riyadh til Jeddah tirsdag i forbindelse med arbejdet, men rejsen er udskudt, indtil man har overblik over situationen. Kasper Lenbroch har desuden været i kontakt med den danske ambassadør i Saudi-Arabien.

»Vi er selvfølgelig rystede, fordi det kommer så tæt på. Men alle er ved godt mod. Som det ser ud lige nu, så mener jeg ikke, at der er belæg for at sende familierne hjem igen«, siger datterselskabsdirektøren.

Han fortæller videre, at Danya Foods med sine 170 saudiske ansatte betragtes som en lokal og ikke en vestlig virksomhed.

Sikkerheden skærpet

Skolerne i byen lukkede tirsdag, og koner og børn til de Arla-ansatte blev rådet til at blive hjemme og holde sig væk fra turiststeder og butikker med vestlige varer.

Sikkerheden omkring hjemmene og arbejdspladsen er blevet skærpet, selv om den i forvejen har været ekstrem høj på grund af Irak-krigen. Compounderne er omgivet af metertykke mure, og ved indkørslerne er der jernporte, som er bemandet med sikkerhedsfolk.

Kasper Lenbroch fortæller, at sikkerhedsfolkene i hans compound tjekker alle biler både i bagagerum og motorrum og kigger under vognen med spejle, hver gang en beboer kører ind til sit hjem. Dette sker 300 meter fra hovedporten, og derefter skal bilerne køre i zigzag mellem betonklodser hen til indkørslen. Alle gæstebiler skal parkeres udenfor.

Det aktuelle bombeangreb foregik ved, at en selvmordsbomber i høj fart kørte sin bil med sprængstof ind i compounden, netop som en beboer var på vej ind gennem porten i sin bil.

»Det er selvfølgelig meget ubehageligt og tragisk, men på den anden side kan vi heller ikke lade os tryne af terrorister. De skal ikke få os frosset ud af landet«, siger Kasper Lenbroch.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager