Pressemeddelelse

Arla Foods i retten for Cheasy

For at beskytte sine fedtfattige mejeriprodukter under varemærket Cheasy har Arla Foods stævnet firmaet Nutricare, der sælger kosttilskud til brug for slankekure under navnet Speasy.

De to navne ligner hinanden så meget, ikke mindst når de udtales, at forbrugerne let forveksler dem, mener Arla Foods.

”Det er meget vigtigt for os at undgå forvirring blandt forbrugere. Det er så let at forveksle Cheasy med Speasy, at folk med interesse i sunde og fedtfattige produkter risikerer at købe et andet produkt end det, de forventer”, siger afdelingschef Tove Graulund fra Arla Foods’ Varemærkeafdeling.

Arla Foods kræver, at Nutricare holder op med at bruge navnet Speasy og opgiver sin varemærkeregistrering af navnet.

Siden 1990 har Arla Foods arbejdet på at opbygge Cheasy mærkets sunde og fedtfattige renommé, blandt andet gennem en kostbar markedsføringsindsats, og forbrugere med hang til den slanke linje har i høj grad taget Cheasy til sig. Hver dag sælger Arla Foods 140.000 produkter fra sit Cheasy sortiment. Sidste år omsatte Arla Foods Cheasy produkter som ost, yoghurt og syrnet fløde for omkring en halv milliard kroner.


Arla Foods' fedtfattige serie Cheasy skal ikke forvekles med kosttilskud under navnet Speasy. Derfor går Arla Foods nu rettens vej.

Markedsandele i fare
”Hvis vi ikke får stoppet denne udvanding af et af vores vigtigste varemærker, mister vi markedsandele og dermed indtjening til vore andelshavere”, siger Tove Graulund.

Hun tilføjer, at det ikke er fair, hvis andre virksomheder kan lukrere på den anseelse, Arla Foods har bygget op om sine varer. På visse områder kan Arla Foods og Nutricare endda komme i direkte konkurrence. Eksempelvis sælger Nutricare sunde snackbarer under varemærket Speasy, mens Arla Foods er i gang med at undersøge mulighederne for at lancere en sund Cheasy snackbar, som kan indgå i sortimentet af mellemmåltider under varemærket Cheasy.


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager