Pressemeddelelse

Åbning for andelshaverkonti

Arla Foods’ repræsentantskab åbner mulighed for at dele af selskabets fremtidige konsolidering fordeles på personlige konti. Det blev vedtaget med overvældende flertal på selskabets repræsentantskabsmøde i Halmstad tirsdag.

”Nu har de 12.000 danske og svenske andelshavere diskuteret dette emne under en demokratisk proces på en lang række medlemsmøder. Her har de givet opbakning til den nuværende kollektive model og samtidig givet signal om en åbning for indførelse af individuel kapital i fremtiden. Det har repræsentantskabet sagt ja til i dag”, siger formand for Arla Foods’ bestyrelse Knud Erik Jensen.

På mødet blev en mulig model for medlemskonti præsenteret:

Medlemskontiene opbygges løbende ved at der hvert år i forbindelse med selskabets overskudsdeling kan indsættes et beløb på hver enkelt andelshavers konti. Medlemskontiene indgår som en integreret del af Arlas egenkapital og er dermed ansvarlig kapital i selskabet. Udbetaling fra kontiene sker alene ved ophør af medlemskabet. Udbetalingerne sker i fire lige store rater. Første gang ved resultatdisponeringen det år medlemskabet ophører.
Udbetalinger fra medlemskontiene må ikke medføre en forringelse af summen på egenkapitalkontoen.

Modellen for medlemskonti danner grundlag for et regulativ, der udarbejdes og fremlægges for repræsentantskabet til beslutning på et møde i december.

Beslutningen tages under forudsætning af, at der ligger et svar fra myndighederne vedrørende særligt skatteforhold.

Efter åbningen for kapital på andelshaverkonti vil Arla Foods’ bestyrelse fortsætte drøftelserne om forskellige kapitaliseringsmodeller herunder også betingelserne for optagelse af nye andelshavere.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager