Pressemeddelelse

Europæiske detailgiganter satser på Skandinavien

Franske Carrefour og tyske Lidl åbner nu de første butikker i Norge.

Europas største detailhandelskæde franske Carrefour og Europas største discountkæde tyske Lidl åbner nu butikker i Norge.
Torsdag i denne uge åbner Carrefour fem testbutikker i samarbejde med Norges største detailkæde NorgesGruppen, og næste torsdag slår Lidl dørene op til 10 nye butikker.

Lidl har allerede fået fodfæste på det skandinaviske marked med butikker i Finland og Sverige, og næste år ventes kæden at åbne de første butikker i Danmark. Lidl driver i alt 4.200 butikker i Europa. For Carrefour bliver åbningen i Norge det første skridt ind på det skandinaviske marked.

”Alene er Norge et lille marked. Men sammen med Sverige og Danmark bliver det større og mere interessant. Så kan vi oprette et fælles hovedkvarter for de tre lande, have en fælles organisation og et fælles indkøbssystem”, siger Carrefours adm. direktør Joël Saveuse til det norske Handelsbladet FK.

Carrefour driver i alt 10.378 butikker i 29 lande verden over, og er med en omsætning på 670 mia. kr. Europas største og verdens næststørste detailhandelskæde efter amerikanske Wal-Mart.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager