Pressemeddelelse

Guld til Vrinners Flødeost

Ved VM for ost og smør i USA indtog Vrinners Flødeost førstepladsen i kategorien Flavored Soft Cheeses med en Danslot Amaretto med mandler.

Dermed blev det til ialt tre førstepladser til Arla Foods mejerier ved mester- skaberne, der sluttede torsdag.

Ud over Vrinners Flødeost vandt Taulov Mejeri således guld i klassen ”krydret skæreost” med en 55 havarti pikant, mens Nr. Vium løb med sejren i havarti-klassen med en 60 flødehavarti.

Nr. Vium tog sig også af andenpladsen i samme kategori ligeledes med en 60 flødehavarti i en anden størrelse.
VM-sølv blev det også til Holstebro Flødeost og Kalmar Mejeri.

Holstebro Flødeost kom på andenpladsen med en flødeost med peach melba i kategorien ”Flavoured Spreadable Cheeses” og Kalmar Mejeri blev næstbedst i kategorien ”fedtfattige oste” med en grevé ost.
Det blev desuden til topplaceringer til Høgelund Mejeri og Vellev Mejeri.

Høgelund Mejeri kan vende hjem fra VM med en bronzemedalje for en danablu i blue-kategorien, mens Vellev Mejeri med en Höhlenkäse Classic vandt bronze i kategorien ”Open Class Semi-soft Cheeses”.

Verdensmesterskaberne sluttede i går med kåringen af den samlede verdenmester blandt vinderne i de 40 kategorier. Den titel løb en gouda fra det hollandske mejeriselskab Frico Cheese med.

I alt 1.312 oste- og smørprodukter fra 19 lande deltog i verdensmesterskaberne.

Wisconsin Cheese Makers Association står bag mesterskaberne, der er blevet afholdt hvert andet år siden 1957.