Pressemeddelelse

Manchester Mejeri har styr på miljøet

Manchester Mejeri er blevet certificeret efter miljøstandarden ISO 14001.

Medarbejderne på Manchester Mejeri kan i disse dage fejre, at mejeriet har fået det blå stempel for indsatsen for at nedbringe miljøpåvirkningerne. Mejeriet er netop blevet certificeret efter den internationale miljøstandard ISO 14001.

Den indledende gennemgang af mejeriet fandt sted i november sidste år, og herefter skulle en række forhold forbedres for at opnå miljøcertifikatet.

”Der var en hel del, der skulle gøres, men alle medarbejdere på mejeriet ydede en stor indsats, og den endelige gennemgang af mejeriet i starten af marts gik helt uden problemer”, siger Keith Aust, miljøkoordinator på Manchester Mejeri, der udelukkende fremstiller drikkemælk.

Ud over Manchester Mejeri er Ashby Mejeri certificeret efter ISO 14001. Begge er tidligere Express Dairies-mejerier.
Manchester Mejeris indsats for at mindske miljøpåvirkningerne har blandt andet betydet, at vandforbruget i løbet af det seneste år er faldet med 25 pct.. Her er det teknisk chef og projektansvarlig Neil Gallagher.

ISO 14001 er et miljøledelsessystem, hvor virksomheden gennem procedurer, instruktioner og handlingsplaner løbende skal foretage miljøforbedringer og forebygge forurening.

I Danmark og Sverige er godt 40 pct. af Arla Foods’ driftssteder certificeret efter ISO 14001. Målsætningen her er, at alle producerende anlæg senest ved udgangen af 2006 skal være certificeret efter ISO 14001.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager