Apetina skal markedsføres som feta-mærke
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 25 oktober 2005
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Efter at EF-domstolen i dag har afgjort, at kun Grækenland må kalde feta for feta, skal Arla arbejde endnu mere på at markedsføre varemærket Apetina.
I de seneste fem år har Arla arbejdet på at fremme varemærket Apetina på sine fetaprodukter til de europæiske markeder. I Danmark er mærket blevet introduceret, og her bruges også betegnelsen salattern, som sælges under forskellige mærker som Karolines Køkken og Cheasy. I Mellemøsten er varemærkerne Puck og Three Cows gennem en årrække indarbejdet som mærker.
”Vi har naturligvis forberedt os på, at dommen kunne gå os imod, og derfor har vi arbejdet med en alternativ mærkevarestrategi. Men dommen vil ikke gøre det lettere for forbrugerne at skelne mellem de forskellige produkter”, siger viceadm. direktør i Arla Foods Andreas Lundby.
Han forudser, at dommen kan få vidtrækkende konsekvenser for mejeribruget i Europa.
”Dommen er med til at gøre osteproduktionen mindre international og kan betyde at ostetyper som for
Arla anvender mærket Apetina på en række europæiske markeder.
eksempel emmentaler, tilsitter og cheddar kun må fremstilles i henholdsvis Schweiz, Polen og England. Dommen er endelig, og det må vi så acceptere, men det er en glidebane, og det er derfor, vi har kæmpet så hårdt for denne sag”, siger Andreas Lundby.
Arla fremstiller årligt 20-25.000 tons feta svarende til en omsætning på mellem 500 og 600 mio. kr. Hovedmarkederne i Europa er Norge, Holland og Finland samt de to hjemmemarkeder Danmark og Sverige.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.