Arla Foods med i samarbejde omkring nano-forskning
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 09 juni 2005
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
En række virksomheder og vidensinstitutioner samler kræfterne i nyt forskningscenter, der skal sikre sunde og sikre fødevarer.
Nanofood Konsortiet, der blev præsenteret tirsdag 7. juni ved en konference på Aarhus Universitet, skal styrke samarbejdet mellem fødevare-erhvervet og den offentlige forskning og bidrage til udviklingen af sunde, mere sikre og ernæringsrigtige fødevarer.
Nanofood Konsortiets primære opgave bliver at igangsætte forsknings- og udviklingsprojekter mellem industri og forskning.
Blandt initiativtagerne til konsortiet er Arla Foods, Danisco, Danish Crown, Aarhus United samt flere højere læreanstalter i Århus, heriblandt Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i Århus. Endelig støttes konsortiet af Århus Amt og Århus Kommune.
Nanofood Konsortiet tilknyttes Interdisciplinært Nanoscience Center(iNANO) ved universiteterne i Århus og Aalborg.
Læs mere om Nanofood Konsortiet på inano.dk/nanofood
Nano er betegnelsen for en millardedel af en enhed. Nanoteknologi drejer sig således om forskning i ekstremt lille skala. Inden for fødevarer kunne forskningen for eksempel føre til opfindelse af overflader, der afviser bakteriebelægninger på mad, eller teknologi som kan overvåge, hvornår mælken er blevet dårlig.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.