Pressemeddelelse

Mælken sneede inde

Hvis man skal tage det positive først, så foregik weekendens indsamling af mælk i Sydjylland, på Fyn og Sjælland nogenlunde efter planen.

I resten af landet sørgede snevejret for flere døgns kaos med chauffører og kørselsmedarbejdere på arbejde i døgndrift og masser af spildt mælk til følge.

”Mange biler har siddet fast, og i løbet af lørdag og søndag har vi nok fået hjælp fra Falck omkring 100 gange. Vi har også haft et par biler, der er væltet og har fået buler. Men vi har hverken haft større skader eller – vigtigst af alt – personskader”, opsummerer transportchef Kimmo Korpi.

Først i løbet af tirsdag formiddag var der ved at være overblik over situationen. Kimmo Korpi kunne blandt andet konstatere, at op mod 1.000 jyske andelshavere fra en linie Esbjerg – Vejle og nordpå ikke havde fået afhentet mælk, og at omkring 2700 tons mælk derfor var blevet smidt ud. Andelshaverne får denne mælk erstattet.
”I hele dette område har vi haft alt disponibelt mandskab indkaldt, og vi har haft mange ekstra vogne ude. Alle chauffører og kørselsfolk har knoklet i døgndrift og ydet det optimale. Alligevel var vi først nogenlunde med igen mandag eftermiddag i dette område”, fortæller Kimmo Korpi.

Distributionen blev forsinket
Efterdønningerne fra weekendens snestorm skabte mandag desuden forsinkelser for Arla Foods' distributionsbiler.
Butikkerne måtte den dag vente længere end normalt på at få fyldt hylderne op med mejeriprodukter. Cirka kl. 14 mandag fik de sidste butikker leveret produkter, efter at snevejret havde lagt hindringer i vejen for distributionsbilerne gennem hele morgenen og formiddagen.

”Generelt var der forsinkelser hele vejen rundt. Mange steder når vi frem, men har svært ved at levere varerne, fordi der ikke er ryddet for sne foran butikkerne”, siger Lene Dalibey, logistikchef i Division Danmark.

Det voldsomme snevejr, der lørdag aften og nat ramte Danmark, faldt på et heldigt tidspunkt set ud fra distributionens synsvinkel.
”Vi var heldige, fordi snestormen først kom lørdag aften, efter at alle butikker havde fået leveret varer, og søndag bringer vi ikke varer ud”, siger Lene Dalibey.

Omvendt er mandag den dag i ugen, hvor alle butikker skal have leveret varer.
I alt var 270 distributionsbiler på vejene for at levere produkter til cirka 2.500 butikker.

På trods af de problemer, som snevejret skabte, måtte kun to butikker kigge forgæves efter friske mejeriprodukter. Her opgav chaufføren at komme frem, efter at han flere gange var kørt fast og blevet trukket fri igen.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager