Mælkepulverfabrikken i Vimmerby officielt indviet
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 29 september 2005
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Til lyden fra børnekor, pigegarde, olietønder og didgeridoo ( australsk blæseinstrument ) blev Arlas mælkepulverfabrik i Vimmerby onsdag 28. september officielt indviet.
Pulverfabrikken i Vimmerby er Nordeuropas mest moderne mælkepulveranlæg. Der er tale om en investering på 677 mio. kr.
"Det er svært at træffe beslutning om store investeringer, når det er hårde tider for Arlas andelshavere, men jeg mener alligevel , at det var det rigtige tidspunkt at gøre det på. Nu har vi et fremtidssikret anlæg, som kan være med til at sikre en god mælkepris til os andelshavere", sagde Arlas næstformand Åke Hantoft i sin tale.
Arla Foods’ adm. direktør Peder Tuborgh kom i sin tale ind på de øgede muligheder for forædling, som den nye pulverfabrik giver.
"Fabrikken giver os nye muligheder på markederne. Vi har bygget et topmoderne anlæg, som effektivt kan fremstille sødmælkspulver af den højeste kvalitet. Satsningen med Vimmerby er et led i vores strategi, som i høj grad handler om gennem øget forædling at "løfte" produkter med lav lønsomhed til en højere lønsomhed", sagde Peder Tuborgh.
Indvielsen fortsatte med taler af amtsborgmesteren i Kalmar Amt, byrådsmedlemmer i Kalmar byråd og arkitekten bag fabrikken, Jesper Pauli, MA Project.
Mælkepulverfabrikken blev officielt indviet, ved at fabrikschef Kjell-Åke Holm ( i midten) sammen med Kalmars amtsborgmester Sven Lindgren (i baggrunden) og Arlas næstformand Åke Hantoft (til venstre) sendte en sæk med mælkepulver mod en startknap som satte anlægget i gang.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.