Pressemeddelelse

OK til piskefløde med 34 pct. fedt

Fødevarestyrelsen har netop givet grønt lys til at sænke indholdet af fedt i piskefløde fra 38 pct. til 34 pct. og stadig kalde det for piskefløde. Det giver nye muligheder, som kategorichef for madlavning i Arla Foods Bente Fuglsig Seerup er glad for.

"Forbrugerne efterspørger produkter med mindre fedt, og vi vil gerne være med til at sikre danskernes sundhed. Piskefløde har et højt fedtindhold - også selv om vi nu kan reducere det - så det vil også i fremtiden være et produkt, som vi skal bruge til festlige lejligheder ", siger Bente Fuglsig Seerup.

Hun vil nu intensivere den produktudvikling, som blev startet i Arla for fire år siden. Det at sænke fedtindholdet i piskefløde, så den stadig kan piskes, er en ret kompliceret opgave, fordi skummet kan blive ustabilt, når fedtprocenten sænkes. Det er derfor vigtigt at finde den helt nøjagtige fordeling af fedt og de øvrige bestanddele i fløden. En af udfordringerne er også at sikre, at Arlas opskrifter stadig er gode med en piskefløde med mindre fedtprocent.

For få år siden lancerede Arla en "piskbar" fedtreduceret fløde på det danske marked. Den havde et fedtindhold på 27 pct., men den fik aldrig den store succes hos danskerne. Det skyldtes ifølge Bente Fuglsig Seerup til dels en plastikemballage med skruelåg, som adskilte sig for meget fra den velkendte kvarte eller halve liters piskeflødekarton.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager