Pressemeddelelse

Ost skal pakkes i Polen

Arla Foods flytter pakningen af 900 tons danbo ost til sit mejeri i Polen.

Der er tale om en mindre del af de cirka 26.000 tons, som det i januar blev besluttet at flytte fra Vejle Ostelager og Pakkeri til andre Arla mejerier i Danmark.

”Vi har netop flyttet produktionen af 3.000 tons edam ost fra Polen til Danmark. Derfor har vi ledig kapacitet på vores polske mejeri, som vi ønsker at udnytte”, siger produktionsdirektør Niels Lange Jørgensen.

I forbindelsen med beslutningen i januar om at ændre pakkeristrukturen forventede Arla at få brug for yderligere 86 medarbejdere på Taulov Mejeri, som sammen med Nr. Vium Mejeri og Hjørring Mejeri skulle overtage pakkerifunktionen. Det antal bliver nu reduceret til 63.

Det er særligt arbejdskraftkrævende pakning af skiveostprodukter, som flyttes til mejeriet i Tychowo i det nordlige Polen.
Arlas mejeri i Polen har en årlig kapacitet på 10.000 tons.

”Vi bestræber os altid på at skaffe den højst mulige mælkepris til de landmænd, der ejer Arla. Og der er rigtig god økonomisk fornuft i at lade de 900 tons ost pakke af vores polske medarbejdere”, siger Niels Lange Jørgensen.

”Ved detailbearbejdningen af projektet omkring flytning af pakkelinjerne fra Vejle Ostelager og Pakkeri har det vist sig optimalt at benytte anlægget i Polen til denne opgave. Det betyder, at vi får brug for 23 færre ansatte i Taulov end først antaget”, siger Niels Lange Jørgensen.

Det forventes, at flytningen af de 900 tons sker pr. 1. januar 2006.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager