Yoghurtproduktion på skoleskemaet
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 27 juli 2005
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Fra næste skoleår får eleverne på gymnasierne i Ringkøbing Amt mulighed for at fremstille deres egen yoghurt i naturfagstimerne.
Mejeriverdenen bliver gjort mere levende for gymnasieeleverne med et undervisningsmateriale som Food Scientist i Arla Foods Bente Bjerre Østergaard fra Innovation Centre Nr. Vium har været med til at udvikle sammen med Amtscentret for undervisning i Herning.
Materialet består foreløbigt af en kasse med et kompendium til lærerne og beskrivelser af en række forsøg, som kan gennemføres med få remedier. Arla Foods bidrager med en pose proteinpulver, mens lærerne selv skal skaffe resten af ingredienserne, som eksempelvis mælk og laktase.
Eleverne vil gerne lave noget, der kan komme et produkt ud af, derfor er yoghurten valgt. Forsøgene dækker metodisk og indholdsmæssigt nogle af kravene om, hvad de unge skal lære i biologi og kemi. Der er tale om nogle meget simple forsøg, som man kan lave på en undervisningstime eller to med et almindeligt termometer og et målebæger.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.