Pressemeddelelse

Arla anker svensk byretsdom

Arla Foods AB - den svenske del af Arla Foods – blev torsdag idømt en bøde på 48 mio. svenske kroner for uden tilladelse at have anvendt en fremstillingsproces for en fedtfattig creme fraiche, der kan koges. Arla anker nu dommen.


Bøde samt renter af beløbet skal ifølge dommen betales til Christer Lindstam (gennem selskabet Fermigel AB), da domstolen vurderer, at Arla har anvendt en teknik, som Christer Lindstam har udviklet. Af dommen fremgår det også, at Arla forbydes at anvende fremstillingsprocessen i sin produktion.

"Vi anker dommen, som vi anser for at være både forkert og helt urimelig. Det skulle da være mærkeligt, hvis et selskab som Arla ikke selv havde den kompetence, som det kræver at udvikle nye produkter. Desuden er denne teknik ikke enestående på nogen måder", siger Hans-Åke Hammarström, chef for Consumer Nordic. Baggrunden for sagen er, at selskabet Christer Lindstam for ca. seks år siden - for det daværende svenske Arla - præsenterede en proces til at fremstille en fedtfattig creme fraiche, som kan koges. Arla havde allerede færdigudviklet et sådant produkt, men det var endnu ikke på markedet, hvilket Christer Lindstam blev informeret om.

Den fremstillingsproces, som Arla anvender, har Arla udviklet på helt egen hånd, og den svarer til den teknik, som bruges at de fleste europæiske mejeriselskaber. Alligevel mener Lindstam, at Arla har stjålet den teknikken, og torsdag fik han altså ret i Stockholms byret.

Arla anker dommen, og en ny dom kan tidligst forventes om et til to år.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager