Pressemeddelelse

Arla berørt af reaktioner på tegninger

Forbrugerne i Saudi-Arabien bliver opfordret til at undgå danske varer – herunder produkter fra Arla Foods.

Både saudisk tv og aviser har i de seneste dage omtalt Morgenavisen Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed. Medierne har i forbindelse med omtalen viderebragt opfordringer til at undlade at købe danske varer og vist billeder af Arlas smør, fetaost og smøreost, som sælges i Mellemøsten.

Også i fredagsbønnen den 20. januar har flere religiøse ledere i Saudi-Arabien frarådet de bedende at købe danske produkter, blandt andet Arlas, for at protestere mod Jyllands-Postens tegninger.

På mails og sms'er cirkulerer lister over danske produkter med opfordringer til boykot.

I en butikskæde er danske varer, inklusive Arlas, fjernet og afløst af et skilt med teksten "Her var danske produkter". Andre butikker har ladet produkterne stå på hylderne, men tapet dem over med gul tape og opsat skilte med teksten "Danske produkter".




I et enkelt tilfælde har en bil med Arla-produkter været udsat for stenkast, og Arla-medarbejdere har også oplevet at blive smidt ud af butikken med deres produkter.
”Vi kan konstatere, at vores salg er påvirket af disse opfordringer. Flere af vores kunder har tilkendegivet, at de vil afbestille leverancer fra os, og en række butikker har fjernet vores varer fra hylderne”, siger divisionsdirektør Finn Hansen, Arla Foods.

Finn Hansen beklager de konsekvenser, som tegningerne har fået for mange muslimer.

”Arla har i mange år haft samhandel og gode relationer til forbrugerne i Mellemøsten, og vi er i kontakt med flere muslimske forbrugere end danske. Vi har respekt for alle religioner, og vi udtrykker vores sympati og forståelse med dem, der føler sig krænkede i dette tilfælde,” siger Finn Hansen.

Han opfordrer derfor de implicerede parter til at gå i dialog og finde løsninger.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager