Pressemeddelelse

Arla Foods køber specialost-mejeri i USA

Arla Foods har netop indgået en aftale om køb af White Clover Dairy i Wisconsin, USA.

White Clover Dairy har siden 1998 produceret havarti og feta for Arla Foods under en licensaftale. Overtagelsen af mejeriet med 170 medarbejdere, der giver Arla kapacitet til en fremtidig markedsudvidelse, og adgang til lokalt producerede specialoste, er et naturligt led i Arlas langsigtede strategi for USA. Lokalproduktion af visse specialoste komplementerer Arlas betydelige afsætning af et bredt sortiment af dansk-importerede specialoste i USA.

Det aktuelle køb har mange ligheder med købet af specialost-producenten National Cheese Company i Canada i november 2004.

"Udviklingen i Canada har mere end indfriet vores forventninger, og det har givet os blod på tanden til at gentage succesen i USA", fortæller direktør i Division Oversø Finn S. Hansen.

Arla overtager ved købet en produktion af forædlet edam og gouda, der sælges som højpris oste og dermed passer fint ind i Arlas eksisterende produktsortiment, som består af havarti, feta og blue.

Til en start vil produktionen være på ca. 5.000 tons ost, men købet giver mulighed for produktion af andre specialoste, og kapaciteten på anlægget kan udvides til 15.000 tons.

Specialost-markedet i USA er de seneste 10 år vokset med otte procent årligt.

Arla Foods har i en årrække forfulgt en forædlingsstrategi i USA, som har udmøntet sig i særdeles gode resultater de seneste år. Det primære marked er detailsektoren, hvor Arla er på vej til at etablere interessante mærkepositioner for Rosenborg, Dofino, Denmark's Finest og Lurpak.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager