Pressemeddelelse

Arla forbereder sig på Thanksgiving i USA

Årets vigtigste tid står for døren – i hvert fald for fødevareindustrien i USA. Arla regner med at øge sit salg med ca. 20 procent i det fjerde kvartal, hvor både thanksgiving og julen trækker forbruget i vejret.

I modsætning til mange andre markeder i den vestlige verden er det ikke bare julen, som præger årets afslutning i USA. Arlas amerikanske datterselskab må også rette fokus på Thanksgiving, den store familiehøjtid, som fejres den fjerde torsdag i november.

”Der sælges ekstremt meget ost i Amerika i forbindelse med begge disse højtider. Vi kan allerede se nu at kunderne har bestilt meget Rosenborg med pære- og tranebærsmag, som vi har lanceret i USA. Det går over alle forventninger,” siger Supply Chain Manager Claus Bering i Arla Foods Inc.

Den første ladning danske produkter til højsæsonen ankom til USA i midten af oktober. Fra lageret i New Jersey og Wisconsin skal de distribueres videre til kunderne over hele USA. Det er en proces, som kan tage op til fire uger. Claus Bering har ansvaret for dette omfattende apparat, der kræver minutiøs planlægning og en evne til at kunne forudse, hvor store volumener, der vil blive solgt.

”Det kan være lidt at et puslespil at sørge for, at vi hele tiden har det rette lagerniveau og leverer de rette mængder til kunderne til tiden. Det er jo trods alt et enormt land, som strækker sig over fire tidszoner og flere tusinde kilometer fra kyst til kyst. Jeg vil ikke sige, at det er en uoverskuelig opgave, men det går ryger meget kaffe ned i de her dage,” siger Claus Bering.


 

  Arla Foods Inc. har opdelt det amerikanske marked i tre dele – det vestlige, centrale og østlige USA – med en salgschef for hvert område. Salgscheferne har ansvaret for det netværk af distributører og agenter, der styrer leverancerne og det daglige salg ude i butikkerne. Disse eksterne partnere bliver betalt gennem et provisionssystem.
  Arlas produkter sælges over hele USA, eftersom selskabet primært handler med de store landsdækkende kæder.
  San Francisco er et vigtigt marked for blåskimmelost, mens salget af Lurpak er mest succesfuldt i Florida.
  Import af produkter til USA er underlagt importkvoter og andre udgifter. Ifølge amerikansk lovgivning skal kvoterne være brugt fuldt ud ved årets afslutning. For at undgå bøder og dyre ekstraudgifter ved større volumener, end kvoterne tillader, gælder det om at lande på plus minus nul.


 

  Thanksgiving er blevet fejret siden 1600-tallet, da en god høst – efter flere svære år – blev startpunktet for denne taksigelsesfest til Guds ære.
  Højtiden fejres altid den fjerde torsdag i november.
  Thanksgiving betyder samtidigt, at julehandlen indledes.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager