Pressemeddelelse

Arla sælger sin mælkemandsforretning i England

Arla Foods UK plc frasælger den del af sin mejeriforretning, som producerer og distribuerer mælk via de engelske mælkemænd og til små butikker, til et andet stort britisk mejeriselskab, Dairy Crest for 360 mio. kr. Salget ventes at være gennemført i august efter faglig forhandling med de berørte medarbejdere.

Salget sker for at Arla Foods UK plc fremadrettet skal holde fokus på den valgte strategi om at opbygge førende mærkevarer og om at være en attraktiv samarbejdspartner for supermarkederne. Arla Foods har i dag 44 pct. af mælkesalget til den britiske detailhandel og leverer dagligt mælk til 2.200 detailbutikker.

Salget omfatter ca. 390 mio. liter mælk, ca. 80 mælkedepoter hovedsagelig i Midt- og Nordengland samt de to mejerier i Liverpool og Nottingham.
Antallet af berørte medarbejdere er 1.850, hvoraf ca. 600 er mejeriansatte og den resterende del arbejder i mælkeforsyningen på mælkedepoterne. Adm. direktør Tim Smith, Arla Foods UK plc siger, at salget af mælk via mælkemænd er faldet fra 25 pct. af mælkesalget i 2000 til 11 pct. og derfor er det nødvendigt at foretage en konsolidering i denne sektor.

”Vi har vurderet at et frasalg var den bedste løsning for vores aktionærer. Synergien i at samle mælkemandsforretningen i én er afspejlet i prisen”, siger Tim Smith

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager